İlkokul çağındaki çocukların beslenme sorununun   geç de  olsa ülke  gündemine gelmesi  önemli.Yaşam şartlarının zora girdiği, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına gerekli gıdayı sağlamada zorlandığı bir dönemde ilköğretim çağındaki çocuklarımızın beslenemediği yolundaki haberlerin  gündemi oluşturması  ve bunun  gündemi oluşturmaya devam etmesinin sorunun çözümüne katkı yapacağı kuşkusuz.

İlkokul çağındaki çocukların okullarındaki kantinlerden beslenmeleri çok zor.

Kantinlerin ihale ile  verilmesi nedeniyle kantin işleticileri sattıkları ürünlerde vereceği  yüksek kira ücretini, ve aldığı yiyecek maddelerinin fiyatlarını dikkate almak zorunda.

Onun için çocukların beslenmelerinde kantin işleticilerini suçlamak doğru değil.Onlar piyasa şartlarına göre işlerini yapıyor.

Okul kantinlerinin  ihaleye çıkarılmadan işletilmesi çocukların daha ucuz fiyatla oralardan yararlanması sağlanabilirdi.Ne yazık ki buraları sıradan bir ticari kurum gibi görülüyor.Çocukları yarar dikkate alınmıyor.

Öyle olunca da evlerinden yiyecek temininde zorlanan  aileler çocuklarını az bir gıda ile okullarına yollamak  zorunda kalıyor.Maddi imkanları uygun olan çocuklar  iyi yiyeceklerle  gıda ihtiyacını karşılarken  bu imkandan yosun olanlar sadece yiyeceklere  bakmakla yetiniyor.

Bazıları  evlerde annelerinin beslenme çantasına koyduğu yavan ekmekle veya içine sürdüğü yağ ile gıdasını almak zorunda kalıyor.

-------------------------

GENÇLERE HİZMET GELECEĞE HİZMETTİR

Bugünün gençlerinin sağlıklı bir şekilde yetişmeleri geleceğimizin güvencesi için  çok önemli.Dünyada yaşam koşulları her geçen yıl daha da zorlaşacağı kuşkusuz.Bu zorlukları ancak  sağlıklı ve zinde yetiştirilecek gençlerle  göğüslememiz mümkün.Ata’mız ”Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur  “ sözlerini boşuna söylememiş.Bu da ancak genç neslim sağlıklı bir şekilde tam olarak gıdalarını almaları ile mümkündür.Gençlerin beslenmelerine engel olmak isteyenler aslında  onların sağlıklı gelişmelerine ket vurmuş,engel oluşturmuş olurlar.Bu ülkenin geleceğini düşünen hiç kimse bu hatayı yapmak istemez.Böyle hareketi yapanlar gelecekte  bugün ihmal ettiği nesillerce saygı ile yad edilmez.  Gençlerin beslenmesine her kurumun özellikle mahalli idarelerin sahiplenmesiyle bu sorunun büyük oranda çözümlenmiş olur.

  Böyle durumda devletimizin de böyle bir hayırlı hizmete karşı çıkacağı beklenemez.

Öyle sanıyorum ki,sabahın karanlığında okul yolunu tutan ,geleceklerini garanti altına almak için  eğitimini yapma gayretinde olan yavrularımıza  bu hizmet çok görülmemeli.

-------------------

FIKRA

BİR GARİP ADAM

Adamın biri geç vakitte bir ahbabına gidiyor.Ev biraz sapa bir yerde, önünde yürümesi gereken birkaç yüz metrelik yol vardı.Bir ara baktı ki biraz ilersinde kelli felli şişman birsi yürüyor.Yalnız işin tuhafı,bu adam kendi kendine bir şeyler söylüyor.Ardından da kahkahalarla gülüyor.Arada bir de elini ”Boş ver aldırma “dercesine sallıyordu.

Ahbabına giden adam  bir süre önde giden adamın peşinden yürüdü.

Fakat sonunda dayanamadı adımını sıklaştırıp ona yaklaştı:

" Af edersiniz efendim ,bir dakika ” dedi.

Adam durdu:

“Merakımı bağışlayın size bir şey sormak istiyorum da..”

-“Buyur sorun:”

Bir süredir peşinizden geliyorum.Kendi kendinize bir şeyler mırıldanıyor,sonra da kahkahalarla gülüyorsunuz”

Şişman adam tebessüm ederek” Ben uzun bir süre yürüyüşe çıktığımda sıkılmamak için kendi kendime  fıkra anlatırım da “ dedi

  -“ya arada bir aldırma dercesine el sallıyorsunuz?..

-“Ha o mu?.. O da arada bir  bildiğim fıkra gelince.”boş ver onu biliyorum” diyorum da ondan yapıyorum”

---------------

ÖZLÜ SÖZ

Aptallar akıllılardan pek az şey öğrenirler,ama akıllı olanlar aptallardan çok şey öğrenirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.