Atatürk’ün gençler duyduğu güvenin göstergesi olan,dünyada bir  benzeri bulunmayan bir bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının  104’ncü yılını  kutluyoruz. Ulu Önder her konuşmasında ülkenin geleceği için en güvenli yolun  gençler  olduğuna dikkat çekmiştir.

Ata’mızın   bu güvenin göstergesi olarak  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi yine  her yıl 19 Mayıs günü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma  Gençlik ve Spor  Bayramı da gençlere güvenin simgesi    olarak kutlanıyor. 

Atamızın  kısacık ömrünün büyük bölümü savaş meydanlarında geçti .Atatürk konuşmalarında  her zaman halka, özellikle gençliğe olan güvenini  vurguladı. Meclis,halk iradesi  onun için en güvenli, bir  yöntem olduğunu her zaman dikkate aldı.

Bütün yetkilerini meclisin onayı ile aldı. Onun döneminde meclis bugünkünden daha etkin durumdaydı.

Bu nedenle Büyük Millet Meclisinin açılış günü olan 23 Nisan 1920  günü çocuklarımıza bayram olarak armağan edildi.

Milli duygular ve milli bayramlar, ulusal olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız için en önemli günlerdir. Bu bayramlarda  ülkemizin hangi  zorluklar içinde kurtarılıp bugün içinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ülkemizi bizlere bağışlayan  kurtuluş kadroları bir kez daha yad ederiz.

Her ülkede  kurtuluş önderleri  el üstünde tutulur,sevilir,sayılır. Bizim önderimiz Atamıza olan sevgimiz  onlardan daha  büyük sevgiye dayanır.. Bakıyoruz, birçok ülkenin önderlerdi daha sonra unutulup tarih sayfalarından çıkarıldı,heykelleri kırıldı.Atatürk sevgisi ise her geçen yıl değeri daha iyi anlaşılıyor.

Bu sevgiyi onun kabrine yapılan, bağlılığını bildiren yoğun ziyaretlerle daha iyi anlıyoruz.Hiç bir lider bu denli sevgiye layık olmamıştır.

İşte böyle  bir ulusal bayramımızda  atamızı ve kurtuluş savaşı önderlerini, şehitlerimizi bir kez daha  özlemle anıyoruz.

-----------------

KÖYLERDE ULUSAL BAYRAM KUTLAMASI YOK

Köylerdeki okulların kapatılması ile ulusal bayram törenlerinden köylülerimiz mahrum kalıyor.Şöyle bir köyleri dolaşın böyle  ulusal bayram günlerde kaç köyümüzün evlerinde  bu günün sembolü olan bayrağımız asılıyor.

Köylüler böyle günleri ilgi duyarlarsa ancak medyadan,basından izleyebiliyor.Köylerimizde daha önceki yıllarda  gördüğümüz ulusal bayramların coşku ile kutlanması yok artık.

Köylerimizde ancak muhtarlıklarımızda bayrağımızı görebilirsiniz

Bu ulusal birliğimiz o günleri hatırlamamız için sağlıklı bir gelişme değil. Köy okullarının tekrar açılması ile  ulusal bayramlarımız tekrar coşku ile kutlanacak, köylerimiz bayraklarla donatılacak.Bu özlemle  geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın  ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramını   en içten duygularla   kutluyorum.

----------------------

ÖZLÜ SÖZLER

Küçük hanımlar, küçük  beyler. sizler geleceğin bir gülü yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.