Her zaman seçim öncesi aylar partiler için çok önemlidir. Özellikle parti örgütleri ve mahalli yöneticilerin bu zamanlarda hareketlerinde çok daha dikkatli olmaları gerekir. Böyle zamanlarda siyasi partiler birbirinin açığını arama peşine düşer, rakip partilerde bulduğu açıklar, tartışma yaratacak hareketler seçimde her zaman koz olarak kullanılır.

Halkı etkileyecek düzeyde olan, toplumun duyarlı olduğu konuları kapsayan bu suçlamalar tarafsız vatandaşların oylarını etkiler.

Ülkemizde seçmen profilinin değişken olduğunu bilen, özellikle iktidara sahip siyasi partiler rakip partilerin toplumun duyarlı olduğu gaflarını yakaladığında bunu meydanlarda seçim malzemesi olarak kullanırlar. Bir de ulusal sorunların hilafında yapılan konuşmalar seçim sonucuna çok etki yapar. Daha önceki seçim öncesi yaşadığımız terör olayları ve bunun toplumda yarattığı etki seçimin şu andaki iktidar lehine oy sağladığını o seçim sonuçlarına baktığımızda daha iyi görüyoruz.

-----------

MUHALEFET HAM HAYAL PEŞİNDE KOŞMAMALI

Seçim öncesi dönemler özellikle de iktidara aday olduğunu iddia eden muhalefet partileri açısından çok daha önemlidir. Yapılacak bir hatayı iktidar güçlü medya kanalı ve diğer imkanlarıyla gerekirse çarpıtarak topluma duyurması seçimin sonucuna etki eder.

Böylece iktidar rüyası gören muhalefet bir kez daha hüsrana uğrayabilir.

Ülkemizde azımsanmayacak sayıda seçim sonuçlarını ters yüz edecek partilerle sıkı bağı olmayan her an oyu değişebilecek seçmenin seçimde etkili olduğunu bundan öncesi yapılan seçim sonuçlarına bakanlar görebilir.

Özellikle muhalefet kanadındaki politikacılar böyle zamanda siyasi konuşmalarına çok dikkat etmeleri gerekir.

Bu dönemde yapılacak bir gaf, ülke insanlarımızın hassas olduğu bir konu hakkındaki olumsuz konuşmalar iktidar partisinin elinde koz olarak kullanılıp tarafsız seçmenleri kendi yanına çekmeyi sağlayabilir.

Partilerle bağı olmayan, rüzgara göre yön değiştirebilen seçmenler bu tür olaylardan çok etkilenir. Özellikle seçim sonucunun bugünkü gibi kritik olduğu dönemlerde siyasette ayak oyunları daha da artar.

Abartılı, gerçekle ilgisi olmayan hamaset dayalı haberler, kulaktan duyma sözler dahi toplumu siyasi yönden etkiler.

Bunun seçim sonucuna yansımasıyla muhalefet bir kez daha atı alanı Üsküdar'ı geçtiğini görür.

-------------------------

FIKRA

HAZIR CEVAP

Küçük Temel baştan aşağı zayıf dolu karnesiyle babasının yanına gelir. Karnesini durumunu gören baba kızar,

"Bu ne piçum karne Temel.?

Atatürk senun yaşundayken sinuf pirincisiydi."

Umursamaz bir tavırla babasına bakan Temel, anında cevap verir.

"Söyleduğun her şeye katiliyurum baba ama şuni da unitma ki Atatürk senun yaşundayken de cumhurpaşkanıydu"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.