Kime sorsanız Edirne ekonomimiz hakkında endişelerini dile getiriyor.Buna bir çare bulunması gerektiğini söylüyor.Bunlar sadece lafta dedikodu şeklinde kalıyor.İlin ekonomisine yeni imkanlar yaratmak için  bir çaba yok. Tüm kurumlar kendi yararını düşünüp ayrı telden çalıyor. Edirne’de tüm resmi ve özel kurum temsilcilerinin bir araya gelip ekonomiye rahatlık getirebilecek  bir yöntem arayışına gerek duyulmuyor.Edirne gibi özellikle turizm alanında büyük potansiyeli olan bir ilde birden fazla ekonomik kalkınma imkanı olmasına karşın bu kaynaklar araştırılıp ilimize en uygun çözüm yolları bulunamıyor. Odalarımız ,diğer meslek kuruluşlarımız ulusal ve uluslararası çeşitli ekonomik etkinliklere katılıyor.Bunlardan kentimizin yararına olabilecek olanları olmuyor mu?

Bu toplantılara katılanlar sadece katılmış olmak için  bir sıradan gezi gibi katılmaları,bu turlardan  yararlanma imkanı aramamaları  meslek kurumlarının bu ziyaretlerini turistlik bir gezi olmasalından öteye yarar getirmez.Şöyle bir eski arşivleri karıştıralım.Meslek kuruluşlarımızın yaptıkları gezileri sonunda kamuoyuna ve meslek gruplarına   açıklama yapmalarını göremezsiniz.

Ben basında bu tür bir açıklamaya rastlamadım.Meslek kurum temsilcileri bu seyahatlerini o kuruma bağlı üyeleri sayesinde yapmaktadır.

Onların katkılarıyla  geziler düzenlenmektedir.Hal böyle olunca onların da , üyelerine  hatta kamuoyuna  bu gezileri konusunda sorumlulukları yok mudur.?

Ben, komşu  illerdeki basın mensubu arkadaşlarıma bu durumu sordum.Sizde de meslek kuruluş temsilcileri geziler sonrası  bizde olduğu gibi  meslek mensuplarını ve kamuoyunu bilgilendirme gereği duymuyorlar mı? Dediğimde oralarda genellikle  meslek kuruluş yöneticilerinin toplumu ve ortaklarını bilgilendirdiği yanıtını aldım.

Bu durum bizde de uygulanmalı.Meslek kuruluş temsilcilerinin gittikleri toplantılar konusunda  ortakları ve kamuoyuna  bilgi verilmeli.

Çünkü bu kurumlar kimsenin babasının malı değildir.Topumun ortak malıdır.

----------------

EDİRNE’NİN TANITIMI ÖN PLANDA OLMALI

Meslek kurum temsilcilerimiz yurt içi ve yurt dışı gezilerinde kentimizin tanıtımına katkı yapmalı.

Yanlarında Edirne’yi tanıtan broşürler dokümanlar bulunmalı. Yaptıkları görüşmelerde  kentimizi tanıtmayı öncelikli görev olarak kabul edilmeli.Özellikle turizm alanında sayısız imkanları olan Edirne’ye yapılacak bu tür hizmetler kentimize gelecek turist sayısının artmasını sağlayacak.Bu arada  halkın da zenginleşmesine zemin hazırlayacak. Sadece beylik laflar  hamasi nutuklarla çaba harcamadan turistlerin kentimize gelmesini sağlayamayınız.Böyle çok yönlü imkanların olmasına karşın Edirne turizminin istenilen seviyeye gelmemesinde hepimizin sorumlu olduğunu unutmayalım.Yeterli çaba harcanmadığı için kentimizde turistlerin geceleri

Konaklama imkanını sağlayamadık.

Bazı meslek kurum temsilcilerinin bu alandaki çabaları yeterli olmuyor.Bu konuda ortak çaba gerekiyor.Turizm firmaları ile görüşme yapılarak onlar kanalıyla ve basın yayın organlarını devreye sokarak kentimize gelecek  ve geceleyecek turist sayısını artırmalıyız.Bunun alt yapısını hazırlamalıyız.Eğer bu imkanlar  bölge halkınca sağlanamazsa bir gün başka bölgelerden gelenler bu fırsatı değerlendirir .Bizler de  olanları sadece seyrederiz.

-----------

FIKRA

SİZ YALNIZ KALMAYIN

Öğretmen sınıftaki öğrencilere bir soru sorar.

Busoruya kimse cevap veremez.

Öğretmen bu duruma çok sinirlenerek:

“Bu soruma cevap vermek siteyen  birbaşka aptal varsa ayağa kalksın”der

Arka sıradan çocuklardan biri ayağa kalkar:

 Öğretmen

“Niye ağağa kalktın ,sen aptal mısın.?”

Öğrenci:

“hayır öğretmenim,Ama sizin yalnız başınıza  ayakta kalmanıza gönlüm razı olmadı da” demiş.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.