29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Edirne'de düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü her yıl olduğu gibi bu yılda coşku içinde geçti. CHP İl örgütünce düzenlenen yürüyüş Şükrüpaşa İlk Öğretim okulu önünden saat 20.00 de başladı.

Bu yıl yapılan Cumhuriyet Yürüyüşünde Z kuşağı denilen gençler ile kadınlar damgasını vurdu. Ellerinde Türk bayrakları meşale ve marşlarla yürüyüşe katılan gençler ve küçük çocuklarıyla yürüyüş konvoyunda yer alan kadınların sayısı orta yaşlı ve yaşlıların sayısından kat kat üstündür. Cumhuriyet Yürüyüşüne katılan gençlerin ifade ettiğine göre" Ülke siyasetinde bundan sonra belirleyici görevi üstlenecek gençler ve kadınlar olacaktır. Ülke sorunlarına çözüm getiremeyip bugün ülkenin içine düştüğü ekonomik açmazın sorumlusu olan, maslahatçı yaşlı gedikli politikacılar artık bir kenara çekilip yerlerini gençlere bırakmaları gerekiyor. Çünkü ülkede bugün en çok zorluğu çileyi gençlerimiz çekiyor. Okullarını bitirmelerine rağmen nereye başvursa iş bulamayan, geçim için ailesine muhtaç duruma gelen gençlerimizin artık ülke yönetiminde etkin görev alma zamanı gelmiştir.

Atatürk'ün belirttiği gibi ülke geleceği bize emanet etti. Bundan böyle bizler ülke idaresinde etkin olacağız Ülkemizin içine düştüğü ekonomik açmazın sorumlusu biz değiliz. Ne yazık ki bunun faturası en çok bize çıkarılmaktadır. Bu yükten kurtulmak için bizlere görev düşüyor.

Gençlerimiz ve kadınlarımız bunun bilincinde. Ülke bugünkü, birbiriyle kavga eden siyasilerden bir an önce kurtulması gerekir. Ülkede son yıllarda yaşanan hak arama etkinliklerinde yer alanlara baktığımızda kadın ve tüm gençlerin çoğunlukta olduğunu görüyoruz.

Gençlerin bu sorumluluk bilinci önümüzdeki aylarda artarak devam edecektir. Bu yıl yapılan Cumhuriyet Yürüyüşlerinin görüntüsü bize umut verdi, bizim bu inancımızı güçlendirdi. Şu anda mevcut siyasi partiler bu gelişmeden ders çıkarmalı.

Bugünkü siyasiler ülke yönetiminde başarısız olduklarını kabullenmeli. Onların. kenara çekilmesi, emekli olmaları ile gençlerin söz sahibi olacağı yönetimle ülkemiz Ata'mızın dediği gibi muasır medeniyet seviyesinin en önündeki yerini alacaktır . Dediler "Cumhuriyet Yürüyüşünü görünce gençlere hak vermemek mümkün değil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.