Millet olarak Cumhuriyetin kuruluşunun 96.yılını idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği ve koruma görevi ile sorumlu tuttuğu Cumhuriyetimizin ve onun kazanımlarının kıymet ve değerini bilen bir toplumun fertleri olarak, daha nice 96.yılların mutluluk ve heyecanını yaşayacağız.

Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en önemli miras olan bu kazanım etrafında top yekûn bir araya gelebilme, kardeşçe ve dostça yaşama istek ve arzusunun doruğa çıktığı şu günlerde ihtiyacımız olan moral gücünü yine Laik, çağdaş ve Atatürk sevgisi ile yumak olmuş bu yönetim biçiminin kazanımlarının vereceğini unutmamalıyız.

Yeter ki bizler, sahip olduğumuz bu çok önemli değerlerin kıymetini ve kadrini bilen insanlar olma özelliğimizi yitirmeyelim.

Ayni yoğun duygular içinde olduğuna inandığım siz değerli okurlarımın Cumhuriyete ve onun kazanımlarına olan bağlılığınızın hiçbir zaman eksilmemesi temennisi ile 96.yıldönümünü yürekten kutluyorum.

Ne mutlu Türk’üm Diyene.

Ne mutlu, Atatürk’ü, Cumhuriyeti ve şehit kanlarıyla elde edilmiş vatan toprağına sahip olan Türk Milletine.

CUMHURİYET

Kan akıttık, can verdik; öyle kavuştuk sana,

Adın bile mutluluk veriyor insana.

Seviyoruz seni biz canımızdan ileri,

Atamıza söz verdik, dönmeyeceğiz geri!

Eğer bir gün uğruna gerekirse canımız,

Damarımızda saklı senin için kanımız.

Yaşamak için ölmek davasıdır hürriyet,

Yüz binlerce şehidin adıdır Cumhuriyet!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.