Edirne’mizin yeni  valisi Sn. Ekrem CANALP hayırlısı ile görevine başladı.

Geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında da gördük ki; sayın valimiz Edirne’de çok şeyler yapacak.

Sözünü ettiğim basın toplantısında valimiz Ekrem CANALP; “Basında çıkan en küçük haber ve yorumları dahi dikkatle okuyacağını ve uzun vadede de olsa mutlaka gereğini yapacağını.” söyledi.

Şimdi ben geçtiğimiz dönemin valilerine de aktardığım ve fakat değerlendirilmeyen Edirne için önemli meseleleri, satır başlıkları olarak anımsatmak istiyorum:

1-Tarihi Selimiye Meydanı, Edirne’nin bağrında açılmış kocaman bir kara çukur halinde öylesine dura gelmektedir. Bu ayıbın bir an önce örtülmesi gerekiyor.

2-Giden valimiz Sn. Günay ÖZDEMİR’in büyük bir ; “Cumhuriyet Meydanı Projesi” vardı. Bu projenin hayata geçirilmesi tarihi şehir Edirne için yaşamsal bir öneme sahiptir.

3-Tarihi Tunca ve Meriç Köprülerinin delik-deşik haldeki yüzey taşları onarılmayı bekliyor. Geçen her gün bu tarihi köprülerin ömründen yılları götürmektedir.

4-Tarihi Meriç ve Tunca köprülerinin gözlerinde biriken ağaç dalları ve kütükleri temizlenmeyi bekliyor. Edirne’yi ziyarete gelenler bu kötü görünümde ki köprülerin resimlerini çekerek memleketlerine götürüyorlar.Kötü bir tanıtım oluyor. Önlenmelidir.

5-Yeni yapılan Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nün her iki tarafındaki giriş çıkış noktaları düzenlenmeyi bekliyor. Trafik akışı bakımından sakıncalar yaratıyor.

6-Yeni Gazimihal Köprüsü’nün giriş ve çıkışındaki virajlara can ve mal emniyeti bakımından korkuluk konulması gerekiyor.

7-25 Kasım Stadyumu’nun çevre duvarları dökülmektedir, onarılmayı bekliyor.

Tarihi şehir Edirne ile ilgili yapılması gereken diğer önerilerimizi de bundan sonraki yazılarımızda ifade etmeye çalışacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.