Halkımız son aylarda  adeta pahalılığa alışır  doruma geldi  Bu durum  toplumda bağışıklık,alışkanlık  kazandı.Halk çözüm bulunmadığı için  ihtiyacı olan malın fiyatı ile ilgilenemez  konumda .Toplum yetkililere  sesini duyuramıyor.Pazar pazar dolaşarak  biraz ucuza, ihtiyacı olan bir ürün bulduğunda  almak zorunda kalıyor.

Kış ayları daha masraflı aylardır.İnsanlarımız kış aylarındaki yiyecek masrafını en aza indirmek için  o zor günlere   hazırlık yapıyor.Kışlık yiyecek hazırlıyor.Kışlık yiyecekler için satılan mallar  da ateş pahası,Biberi domatesi ,lahanası ve diğer ihtiyaç ürünlerinin fiyatları dar gelirli vatandaşlarımızın ekonomik durumunu zora sokuyor.Bu gidişin kış aylarında yaşamlarını daha  zorlayacağından  endişe eden insanlarımız,kara kara düşünüyor.

Bir yanda yakacak,yiyecek  derdi, diğer yanda elektrik su  ve diğer girdi ücretlerinin artması  sonucu kış ayları dar gelirliler için işkence olacak.Bu arada   sanki işyerlerinin fiyatlarını denetleyen bir kurum yok gibi.Satılan ürünlerden bir gün önceki  fiyatı bir gün sonra birden bire  zamlanmış.Bunu sorduğunuzda cevap hazır “ girdi fiyatlarına zam yapıldı.”deniliyor.

Ne hikmetse her gün  satılan ürünlerin girdilerine zam geliyor.  Piyasanın denetimsiz olması sonucu bazı satıcılar kafalarına göre fiyat uygulayabiliyor.  Vatandaşın durumunu zorluklarını hesap etmiyorlar.

Maalesef, bazı  satış yerlerinde böyle fırsatçılar var.

Gelen yabancıları fiyat sormadığından yararlanarak, yerli müşteriye pahalı ürün satma alışkanlığı olan esnafların bulunduğu inkar edilemez

Bu durum fiyat istikrarsızlığı daha ne kadar devam edecek.?

Halkın sıkıntısını dikkate alacak bir yetkili yol mu?

-----------------

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ BESLENEMİYOR

İlkokulların teneffüslerinde bakıyoruz yiyecek ihtiyacı olan  öğrenciler çevrede yiyecek satılan yerlere akın ediyor.Maddi imkanı olanlar karnını doyuracak yiyeceği  rahatlıkla alabiliyor.Olmayan ise onlara  bakmakla yetiniyor.Bir ülke geleceğini emanet edeceği gençlerine hiç olmazsa bir öğün yiyecek teminini sağlamada aciz olmamalı.

Bu çocuklar sağlıksız yetişirse yarının zor yaşam koşullarını nasıl göğüsleyecek.? Bu durumdan bizleri suçlamayacaklar mı?

Ekonomik sıkıntıların en üst düzeyde olduğu bir zamanda  dar gelirli aileler çocuklarına yiyecek sağlamada zorlanıyor.İlkokul çocuklarına hiç olmazsa sabahları süt verme imkanı olamaz mı?

Bu konuda çeşitli vaatler oldu. Okullarda süt verileceği sözü verildi.Bu  sadece sözde kaldı.

Öğrencilerin kantinlerden de yararlanma imkanı zor.

Yiyecekler oldukça  pahalı.Bunda kantin işleticileri de haklı.Çünkü, kantinler ihale ile veriliyor.Öğrencileri gıda ihtiyacını sağlayacakları daha ucuz imkanlar getirilmeli.

 Bu koşullarda öğrencilerin sağlıklı olması beklenemez.

Diğer alanlarda yeterinden fazla yapılan harcamaların bir bölümü çocuklar için kullanılamaz mı?

------------------

FIKRA

YORUM

Bir Fransız’la Amerikalı dertleşiyordu.Amerikalı Fransız’a sordu:

-“Sizin bayrağınızda olan üç renk neyi ifade ediyor.?”

Fransız:

“Ödeyeceğimiz vergileri ifade ediyor.Bunun için maliyeden önce mavi kağıtlar gelir.Rakamları görünce yüzümüz sinirden bembeyaz olur.sonra da öfkeden  kıp kırmızı olur.”

-“ Tıpkı bizim gibi ”dedi Amerikalı.Üstelik biz bayrağımızda olduğu gibi yıldızları da görürüz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.