Bazı olaylar ya da gelişme ve beklentiler zaman geçtikçe usandırıcıdır. Yani ne ileri, ne geri, bir kısır döngüde bekle babam bekle.

Her seçim ve sonrası sorunlar olur. Üzülenler, sevinenler. Seçim atmosferi hep gergin geçer.Üstelik bitmeyen kahve dedikoduları, suçlamalar, çamur atmalar; dayanaksız ve yanlı övgüler, atışmalar, çekişmeler.

Daha neler neler!.. İşin içinde “maydanozlu köfteler”de var hani!..  (ziyafetler). Makarna, bulgur paketleri  ve çuval çuval kömür. Dağıtımı da yavaş yavaş başlar artık. Böylece sulandırma olayı da başlar.

Başka hünerler de var. Ama onları da siz zaten biliyorsunuz. Bilmiyorsanız “bir bilene” olmazsa “bir bölene” o da olmazsa yalakalara…

Çizgilerle müzik ustası derdi ki: “Adamını bul, adamını bulamazsan madamını bul”. Çevirin kazı, yanmaz, yanmaz!..

 “Ben yanmasam, sen yanmasan/Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa…” Bunu dizeler de büyük ozan Nazım’ın.

Sanatla, sanatçıyla barışık olmayan toplumlar için, ne söylenir bilemiyorum. Koltuklar bir gün kayar gider, her şey öyle. Ancak ve ancak sanat kalır yarınlara. Sanat yoluyla eğitim zorunlu ve kaçınılmaz olmalıdır. Çünkü eğitimin olmazsa olmazlarındandır. İnsana insanlığını ve uygar- çağdaş olma yollarının anahtarı güzel sanatlardır.

O ne demişti bir kez daha  anımsayalım: “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”, “… olabilirsiniz ama, sanatçı olamazsınız.”

Seçim demek sandık demektir elbet. Ulusal iradenin belirlenmesinin yolu budur. Sulandırmamak ta elbette önemli.  Seçim önemlidir, partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ama her şeydir anlamına da gelmez. İktidara sahip olanlar “istediğimi yaparım” çukuruna düşmemelidir. Yasama yürütme, yargı… Bu erkler ve anayasa çerçevesi yol gösterici olmalıdır.  Başka bir deyişle, ayrıcalık ve ötekileştirme olmamalıdır. Bu da seçim kadar ulusal istenç kadar önemli ve gereklidir. Yani bizden, bizden değil gibi yaklaşımlar asla önem kazanamaz, kazanmamalıdır.

Erken seçim söylentileri var ama henüz kesin değil. Bir sürpriz de olabilir. Çünkü önceki dönemlerde de böyle sürprizler yaşadık

İlimiz ve ilçelerinde il ilçe yönetimleri belirleniyor, sanırım. Aday adayları belirlendikçe, söylentiler ve suçlamalar da başladı. Bazen susmak önem kazansa da seçmen bazı şeyleri de duymak istemekte.  Her şeyi sandığa bırakmak bence hepsinden önemli ve saygı ile karşılanmalı. Sandık, hile hurda yoksa her zaman doğruyu söyler.

Yine de bilen de bilmeyen de ağız dolusu. Futbol fanatiklerine dönüşmenin anlamı yok, sanıyorum.

Yine de yenilemenin yanında olduğumu belirtmek istiyorum. Doğru ya da yanlış ama düşüncelerim bu yönde, bu kanalda.

Hadi bakalım kolay gele. Oy kullanmanın bir  görev olduğunu da haddim olmasa da anımsatmak istiyorum.

 “Nerde trak, orda bırak” yaklaşımı gerçekçi olamaz.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.