Toplumun sırtına yüklenen yaşamını daha da zora sokan zamlar bir biri ardına gelmeye devam ediyor. Halkımız, adeta bu zamları kanıksar hale geldi. “Nasıl olsa toplumda tepki yok” anlayışı sonucu hayat pahalılığı dayanılmaz boyuta ulaşıyor.

---------------

TÜPE AYDA DÖRT KEZ ZAM

Toplumun en çok ihtiyacı olan12.Kg. piknik tüpüne 4 ayda dört kez zam geldi.525 liraya yükseldi. Dar gelirliler bu yükün altından nasıl kalkacak? Haziranda 380 lira olan tüp,Temmuz ayında 432 lira, Ağustos ayında 495 lira .Eylül ayında yapılan 30 lira zamla da 525 liraya yükseldi.

------------------

İCRA DOSYALARI ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Hayat pahalılığının en önemli göstergesi icra dosyaları.16 Haziran ile bir Eylül arasında günlük ortalama 2 milyon 24 bin yeni icra dosyası geldi. Ülkede icra dairelerindeki icra dosyaları 21 milyon 708 bine ulaştı.

Bu yıl, bir Ocak ile bir Eylül arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %58,9 artarak 9 milyon 307 bine ulaşmış.

Halkın bankalara olan borçları 24 trilyon lira artış göstermiş Ülkemizde son 2,5 ayda muhakemeye gelen icra dosya sayısı 9,3 milyon oldu.

Bu arada vatandaşların kredi ve kredi kartı nedeniyle bankalara ödediği faiz 171,2 milyar lirayı buldu. Önümüz kış, bu aylar masrafların daha da arttığı aylar olacak. Bugün faturalarda görülmeyen doğal gaz faturaları çok haneli rakamlara dönüşecek.

Okul sezonunun açılması ile halk çocuklarını okutamama telaşına düştü. Üniversite öğrencileri için kira sorunu bitmeyen çile..Bu şartlarda dar gelirliler öğrencilerini nasıl okutacak?

Bir yanda geçim derdi, her gün artan tüketim ürünleri fiyatları halkı iyice bunalttı .Toplum alacağı ürünü daha ucuza alırım , telaşında satış yerlerini turluyor.Zamların da ne zaman son bulacağı belli değil. Yöneticiler zamlara gerekçe bulmada hiç zorluk çekmiyor.Muhalefetin kendi sorunları ile didinmesi,etkisiz olması, toplum temsilcilerinin ,sendikaların bu pahalılık karşısında duyarsızlığı zamlara rahat ortam yaratıyor. Ülkeyi yönetenleri ,ve temsilcilerinin halkın arasına girip söylenenleri duymalı. Lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini kabul etmeleri gerekir.

------------------------------

FIKRA

FAİZLERİNİ DE İSTERİM

Salamon tatilini geçirmek amacıyla gittiği köy civarında dolaştığı sırada cüzdanını düşürmüştü.

Cüzdanında 5 bin lira olduğu için bu kaybın ardından Salamon adeta deliye döndü.

İki ayın sonunda namuslu bir köylü cüzdanı buldu ve sahibine mektup yazarak bildirince Salamon sevinçle köyün yolunu tuttu.

Ve köylüden cüzdanını aldı.

Salamon’un cüzdandaki parayı sayarken kaşlarının çatıldığını gören köylü merek ederek sordu:

Yoksa cüzdanındaki para 5 bin liradan fazla mıydı?” Diye sordu.

Salamon “hayır” dedi.

Ama parayı kaybedeli iki ay olduğuna göre,bu arada kaybettiğim faizler kim bana ödeyecek,Ben onu kimden alacağım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.