Son şiir günümüzde (25.Ocak) bir bayan gelmişti, Tekirdağ’dan. Orada bulunanların tümüne imzalı kitabından armağan etti. Kendi Ama değişik özel ve güzel bir yapıttı. Çünkü içinde şiir yazı yoktu.

Ya ne vardı? Yaptığı tabloların resimleri vardı. Kitabın adı: KALEM NEREYE GİDERSE- Emine SONAL

Üretken bir sanatçıyla karşı karşıya olduğumuz daha ilk bakışta, anlaşılıyordu. Başka dallarda da ürünleri vardı çünkü. Nitekim, izlencede bir şiir okudu ve özgün sesiyle bir türkü

seslendirdi. Anlaşıldı ki çok yönlü bir sanatçı aramızdaydı. Sesi soluğu duyulmamış bir pırlanta idi sanki. Kitabın kapakları nefis sayfalar açık sarı idi. Nefis bir görünüm, çarpıcı bir yansıma. Ve arka kapakta bir dörtlük:

 “Bir nefes türküyüm/Her kalem ıslanmaz/Tarihe yolcuyum/Okuyan paslanmaz”

Resim sanatının özge özellikleri olduğunu biliyorum. Yani duymuştum. Özellikle teknik yönden. Bu konuda bir şeyler söylemem olası değil. O yeterlikte değilim. Anladığım kadarıyla bir karakalem çalışması… 1953 Şarköy doğumlu olan sanatçımız hem şair,hem yazar hem de ressam Kitabının önsöz’üne koyduğu nottan bir bölüm:

 “Her şeyi içimden geldiği gibi yazarak, resimleştirerek, fotoğraflayarak sizlere, yarınlara ve tarihe göndermeye çalıştım…”

Yapıtın başlarında Hasret Uluç’un saptamalarından:

 “Yaşamın zorluklarına karşı direnmeyi ve umudu yüreğinde güçle, sevgiyle yeşertip ayakta tutuyor.

 “O belki de hayatın son kırmızsı”

Bu yapıtı okurken bir kez daha anladım ki kalem kılıçtan daha keskinmiş. Kalemin insanları, sevenleri nereye ya da nerelere götürebilmekte. Vaktiniz varsa, biraz düşünün isterseniz. Yetenekli güzel ve insan gibi insan Emine SONAL’ sonsuza yürüdüğü yolda başarılar, başarılar, başarılar.

Eh, sanattan söz etmişken bir şiir okumanın da zamanı

KAPIDA BİRİ VAR

Kapıda biri var, pencerede gözleri

Duvarlar gibi suskun ve sulusepken

Evin iç halleri işte, ne dersin

Mevsimin meyveleri yine seyyar

Olmaz olmazın paslı yaşam kilidi

O da hep çağ dışı açılır yedi veren

Nerden nasıl ne renk bakarsan bak

Özde değil, sözdesin dilsiz kalıtlar

İşte yine orda, o mor bulut

Kapı arkasına saklı galeri

Yazlıkçılar çok bilir, sivri sinek

Bahar geldi geçti, nerdesin güz

Bak iyi bak, kapıda birileri var

Vizeli N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.