Ana Muhalefet Partisi CHP’de son seçimlerin ardından partide değişim tartışmaları başladı ve devam ediyor.Parti yöneticileri günlerdir aynı kısır döngü içindeler .Bunun ne olduğu da belirsiz.

Siz, bir asırlık ,ülkenin kurucusu bir partinin neyini değiştireceksiniz. Başarısızlığınızı ona mı bağlayacaksınız?

Bugüne kadar parti tüzüğünde bulunan kaç kuralı eksiksiz olarak uyguladınız. Parti ilkelerine yeterince uyuldu mu?

Bugüne kadar kaç belediye başkanı ve milletvekili partililerin talepleri doğrultusunda belirlendi,Genel merkez her zaman belirleyici olmadı mı?

Kararların genel merkez yerine tabanı tarafından belirleneceğini, sadece genel merkeze bırakmanın,

Bir milletvekilinin 4-6 kez parlamentoda yer alması, hangi partinin hangi kuralınıza uygun?

Bu örnekleri çok daha artırabiliriz.Partide bugüne kadar değişim hatırlanmadı da seçim yenilgisi sonra mı akıllarına geldi?

Mahalli seçime 6-5 ay kalmış, bakıyorsunuz partideki belirsizlikler kısır çekişmeler devam ediyor.Yapılan ilçe kongrelerinde de yine birleşme yerine ayrışma gündemde .Yönetimden yana mısın ,yoksa karşı görüşte misin?

Onun bunun yanına sığınmadan parti ilkelerini ön planda tutan yok.

Ne demek şunun bunun himayesine sığınmak? Bu ikili anlayış devam ettiği sürece CHP’de nasıl birlik sağlanacak?

Parti yöneticileri değişim safsatalarını bir kenara bırakıp parti ilkeleri doğrultusunda,bu partinin geçmişine yakışır şekilde birlik ve beraberlik içinde olmaları, aynı zamanda ortakları ile ittifak yapmanın yolu aranmalı .

Bu sağlanmadığı zaman CHP’nin kazandığı büyük kentleri tekrar kazanması mümkün değil.Hesaplar bu çerçevede yapılmalı.

Gündeme getirilen tüzük,program değişikliği seçim sonrasına ertelenmeli.

Partinin taşra örgütünün de bu talebi savunması halinde genel merkezdeki aymazlar böyle tartışmalar yerine partilerinin seçimi kazanma çalışmalarına ağırlık vermeleri sağlanır.

Bu yarışa ayak uyduramayanlar ise vakit geçmeden tasfiye edilmeli.Bu parti kimsenin malı değildir.

Bundan sonra partide gençlerin ve kadınların yönetimlerde daha çok sayıda yer alması bu partinin ana ilkelerinden biridir.

Bu tartışmaları sürmesi halinde CHP geçmişine en büyük kötülüğü yapılmış olur.

Böylece taraftarlarının güvenini de kaybeder.Buna hiçbir yöneticinin hakkı yoktur.Vakit geçmeden akıllarının başlarına gelip partiye sahip çıkmaları tek çıkar yoldur.

Son pişmanlık çare olmaz.Bundan sonra halka mazeret göstermeye de hakları olamaz.Bu arada sosyal medyada da bu grupların peşine takılar bazı partililer CHP’deki bölünmeyi körüklüyor.Muhalefet partilerinden daha çok muhalefet yapıyorlar.Onların da bu tavırlarını gözden geçirmeleri birlik beraberliğe destek vermeleri ,kendi siyasi hesaplarını bir kenara bırakmaları zorunlu hale geldiğini akıldan çıkarmamaları gerekir.

----------------

FIKRA

O KADAR DA KALMAZMIŞ

İki palavracı karşılıklı geçmişler konuşuyorlarmış.Söz sonunda soğuk havaların şiddetine gelir.

Palavracılardan biri “ bizim memlekette kış tam 12 ay devam eder” der

Bunu duyan ikinci palavracı dayanamaz,”O da bir şey mi, canım,Sen gel de bizim memleketteki kışı gör.

Tamı tamamına 12 ay devam ediyor.Hatta bazı yıllar o kararla da kalmıyor sene kafi gelmediği için yeni senden ödünç ay alır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.