CHP’ de her zaman olduğu gibi bu seçim öncesi de milletvekili adaylarının nasıl belirlenmesi konusunda tartışmalar sürüyor.

Bazı partililer en doğru seçimin delegelerin onayı ile belirlenmesinden yana.Her şeyi bir yana bırakmışlar bu sıkışık çok önemli  zamanda milletvekili adaylığı için delege seçimlerinin kararını bekliyor.Bu tepeden inme aday belirlenmesinin yanında tercih edilmesi gereken bir yöntem olabilir.Bunu halkın kesin tercihi olduğunu kim iddia edebilir.Delegelerin nasıl belirlendiği ayan beyan ortada.Siyasette güçlü olanlar bu güçleri ile delege seçimlerinde de söz sahibi oluyor.Şöyle bir delege listeleri açıklansın bu kişilerin konumları ve parti ile bağları ortaya çıktığında delege seçimlerinde  bu kişilerin partilerine bağları yanında başka etkenlerin olduğu görülecektir.İlde olduğu gibi ilçelerde de durum böyle.Bunlar şimdi bir yere aday olmak için delege kozunu kullanma peşinde.Bazıları daha da ileri gidip” delege  ile seçim olmazsa seçime katılmayız” tehdidinde bulunuyor.Ne yazık ki CHP  bu tür kısır çekişmelerden kurtulamadı ve böyle  önemli seçim öncesinde de kurtulamayacak gibi görülüyor.Biz delege seçimlerinden en çok oyu alıp daha sonra başka partiye gidenleri de gördük.Onun için delege seçimi en güvenli seçim yöntemi değildir.

Aslında önemli olan  tüm partililerin katılacağı bir seçim olmalı. Onda dahi güveni sarsacak yollar var.Parti üyeliğinde dahi,partiye sadakatten ziyade farklı yöntemler uygulanıyor.Partiye üye olmak isteyen bazı kişilerin taleplerini sumen altı edilmediğini  kim inkar edebilir.? Bazı yerlerde parti üye sayısının artmaması için çaba harcayan partililer var.

---------------

ÖNEMLİ OLAN HER KOŞULDA PARTİYE BAĞLILIK

 Son yıllarda siyaset de diğer konular gibi dejenere oldu.Siyasi partilerde yanar döner partililer menfaatlerine göre siyasi tavır alan kişiler  türedi Ülkenin en eski partisi olan CHP’de de böyle kişilerin olmadığını kim iddia edebilir.? ”Bu şartlarda ben partime oy vermeyeceğim” anlayışında olanların siyasi çizgisine güven duyulur mu.?

Bunu Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da görüyoruz.Partililerin her biri ayrı telden çalıyor.Bunların yarın aynı amaç etrafında toplanmalarına güvenilir mi?

CHP’de  ne yazık ki parti disiplini diye bir uygulama yok, herkes kafasına göre siyaset belirliyor.Bu tavırları ile halka güven vermeleri mümkün değil.Genel başkan Kılıçdaroğlu  her zaman buna dikkat çekmesine rağmen illerdeki partililer  her biri ayrı telden siyaset yapmaya devam ediyor.Ne acıdır ki, bu durum diğer illere oranla Edirne’de  daha belirgin Bunun olumsuz yansıması seçimlerde de görülürse şaşırmamak lazım.Onun için CHP’liler böyle kısır tartışmaları bir yana bırakıp partilerinin ilkelerini,genel merkezin uyarılarını dikkate almalı.Yoksa bu gidiş iyi değil.Şimdiki manzara bu. 

      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.