Mahalli yönetimler hizmetleri konusunda her an halkla yüz yüze olan  kurumun temsilcileridir.Çoğu zaman siyasilere yöneltilmeyen eleştiriler onların bağlı olduğu mahalli yönetimlere havale edilir.

Kuşkusu yerinde ve gerçeği yansıtan eleştiriler mahalli yönetimlerce dikte alınıp gereği yapılmalı 

Bu konuda her an  halkla iletişim  içinde olan telefonda sorunları dinleyen  yetkililer olmalı. Yapılan ve yapılmayan  eleştiriler yok sayılmamalı.

Belediyeye yönelik her talebin  doğru olup olmadığı araştırılmalı.Edirne belediyesinde bu  irtibatın yeterli oranında sağlanmadığı yolunda yakınmalar var.

Buna ben de şahit oldum mahallede bir sorunun görülüp araştırılması  gerektiğini  yetkililere duyurdum. Fakat  ilgilenen olmadı.Bir basın mensubu olarak kentimize yararlı olacak konuları gündeme getirmeye özen gösteririm  .Bu irtibatı sağlıklı işlememesi,    belediyeye yarar getirmez.

Belediyeni her elemanı mahalli idarelerin başarısı için çaba harcamalı.Sık sık  karşılaştığımız  gibi Edirne belediye konusunda bir sorun iletildiğinde” o benim işim değil,beni ilgilendirmez” diye kestirip atılmamalı.Böyle bir talep geldiğinde gerekli yerlere duyurulması için her belediye çalışanları  her zaman  yardımcı olmalı.

Oradan ekmek yiyenler bu konuda çok  duyarlı olmalı.Belediye sorumluları bu sistemin ne kadar sağlıklı işlediğini araştırmalı.yararlandığı kuruma zarar verecek kimseler uyarılmalı .Özellikle seçim dönemlerinde  başka partilerin devreye girmesiyle farklı  siyasiler safında yer almak isteyenler ortaya çıkar.Bunlar her dönemde olmuştur

Her görevli bağlı bulunduğu kuruma,  kendine ekmek kapısı açan  yeri  karalamaya hakkı yoktur.Belediyenin tüm kurumlarının sağlıklı işlediği konusunda  şüpheler mevcut.

Bunların bazılarında  da haklılık payı var.Böyle görevler sorumluluktan kaçma gününü gün etme yeri olmamalı. Bu her kurum için geçerlidir.

----------------------------

BARDAĞIN DOLU TRAFINA DA BAKILMALI

Bazı vatandaşlarımız  Edirne ile ilgili görüşlerini açıklarken yapılan hataları,mahalli yöneticilerin   ve diğer kurum temsilcilerinin yanlışlıklarını Edirne’nin tüm halkına mal etmek istiyor.

Adeta bu çağdaş kenti yaşanılmaz bir şehir olarak gösterme gayreti içindeler.Bu Edirne için yapılacak en büyük kötülüktür.Bu kentte huzur içinde yaşayanlar   Bazı kurum ve kuruluş yöneticilerinin yaptığı hataları Edirne’ye mal edemez. Edirne’yi böyle değerlendirenler  Türkiye genelinde diğer illerin durumuna bakmalı.

Ülkemizin kaç ilinde insanlarımız Edirne gibi rahat huzur içinde yaşama  ortamı buluyor? Balığın içinde yaşadığı denizden habersiz olduğu gibi  bu kentte yaşayanlar da aynı hataya düşmemeli.Kentimiz ülkenin en huzurlu kentlerinin başında gelmektedir.Bu huzuru bozmak isteyenlere bugüne kadar izin verilmedi ve bundan sonra da verilmeyecektir.Bu huzuru bozmak isteyenlerin olduğunu unutmamak ve bu yola başvurmak isteyenlere fırsat verememek hepimizin ortak görevi olmalı.

Kentimiz hakkında olumsuz  fikir yürütürken bunun   sebeplerini  Edirne genelinde değil o alanda sorumlu olanlara yöneltmeliyiz.

Bunu dikkate almazsak ceremesini tüm halkımız çeker. Kentimiz için pembe tablo çizenler  böyle bir sorun ve tehli,ke  olduğunu da dikkate almak zorundadır..   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.