Bölgemizde son yıllarda meyve ve sebzeciliğin  modern işletme yöntemiyle geliştiğine tanık oluyoruz. Çarşı pazarda satılan yerli malı ürünlerin artmasın bunu gösteriyor. Edirne çiftçisi teknolojiyi yakından takip ediyor.

Ona göre üretim yapıyor.Girdi fiyatlarında aşırı artışa rağmen geçimini sağlamaya çalışıyor. Bölgemiz meyve ve sebzeciliğinin desteklenmesi, meyvelerin uzun süre saklanması için soğuk hava depolarının  kurulması,üreticilere destek sağlanmasıyla Edirne ve Trakya İstanbul’un ihtiyacının bir bölümünü karşılayabilir.

Bölgemizde ekilmeyen toprak oranı yok denecek kadar az. Başka illere sağlanan desteğin bölgemiz üreticilerine sağlanmasıyla  halkın yerli malı ile ihtiyacı karşılanacak,bu ürünlerin ithalatı azalacaktır.Tüm meslek odalarımızın,mahalli ve mülki yetkililerin bu alanda gayret göstermesi  ile bölgemiz insanının  geçinemeyip başka illere göçü önlenmiş olacak.

Buna fidancılık,çiçekçiliği da dahi edebiliriz.ceviz ve badem üretimi son yıllarda büyük artış gösterdi. Bölgemiz için en önemli ihtiyaç olan sulama imkanlarının sağlanması,gölet ve baraj yatırımları yapımının aksatılmaması gerekiyor.

Çakmak Barajı bir an önce faaliyete geçmeli.Bu arada Ergene kirliliğini de önüne geçilmeli.Gerek ekonomik imkanlar gerekse turizm alanında ilimizin büyük imkanları bulunmaktadır.

Bunun için “şeker hazır ,un hazır  helva yapacaklara ihtiyaç var” . Bu arada parlamenterlerimiz üç aylık tatillerinin bir bölümünü köylere gidip onların sorunlarını dinleyip çözüm yolu arayarak geçirmeli.

Her köyümüzün ayrı sorunu var. Bunları çözecek olan siyasilerimizdir.

İlim sorunu sadece merkezi  baz alarak çözümlenemez.İlin Saroz Körfezine kadar uzanan  ilçe ve köylerimiz siyasilerden boş vaatler yerine  ekonomik sorunlarına çözüm bulmalarını, bölgenin  demografik yapının daha fazla  bozulmamasını, bu alanda  ortak çaba  bekliyor.

------------------

FIKRA

HAVA DEĞİŞİMİ

Dursun üç haftadır ortalıkta görünmeyen Temel’i merak eder ve evine gider.

“ Neredesin Temel bir süredir ortalıkta görünmüyorsun.”

Temel son deree  umutsuzdur:

“Sorma Durguncuğum üç hafta önce hastalandım doktora cittim ,bağa hava değişimi tavsiye etti.O zamandan bu yana bekliyrum ama havaların  değişeceğu meğişeceğu  yok”

  

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.