İlimizde bugüne kadar gerek basın yoluyla  gerekse  şifahen veya telefon ederek belediye hizmetleri konusundaki uyarılar ne yazık ki,  fazla dikkate alınmadı.

Belediye hizmetleri  konusunda bizlere de iletilen  çok sayıda şikayetler oldu. Basında  da yer alan haberlerin çoğu  da sumen altı yapıldı.

Bunlardan belediye başkanının  haberi olmayabilir.Yapılan  şikayetlere çözüm getirmek belediyedeki  ilgili  birimlerde  çalışanların görevi olmalı.

Daha önceki  belediye dönemde  şikayet konusu olup  belediye yönetimince dikkate alınmayan  bazı örnekleri tekrar  belirtmek isterim.

Mesela,Tümen binası karşısında rahmetli Uğur Mumcu Parkı var. Onun yanında kiraya verilen park  alan her geçen yıl genişleyip nerede ise Atatürk Anıtına dayandı.

Bu konuyu daha önceki belediye başkanlığına ilettim Halkın yararlanacağı alanın daraltılmaması  talebinde bulundum: Dikkate alınmadı. 

Bir başka sorun ise daha önceleri  Bedesten’in  ana caddeye bakan kısmındaki  tarihi çeşmenin olduğu alanda halkın  rahatlıkla oturacağı yerler vardı.

Onlar kaldırıldı.Şimdi vatandaşlar setlerin  üzerine oturuyor.

Mahalli yönetimlerin geliri dikkate alıp  bazı yerlerini kiraya vermeleri doğal karşılanabilir.

Onun  yanında  günümüzdeki bu hayat pahalılığında  parklara gidecek parası olmayanlar için de şehir merkezinde  oturacakları yerler de yapmalı.Başka illerde  bunun örnekleri var.

Gerek Atatürk Anıtı yanında gerekse oralardaki yeşil alanlarda halkın oturacağı dinlenebileceği  bir yer yok denecek kadar az.

Edirne’de eski belediye yönetiminin dikkate almadığı bu ve benzeri konuları yeni belediye başkanımıza da duyurmak görevimiz.

Tarihi doku zengini kentimizde meydanlarda , halkın oturabileceği  yerler ile  çevrenin güzelliklerini seyretmek daha güzel oluyor.Belediye,  halkın ekonomik sıkıntısını da dikkate alarak uygun yerlerde  halkın oturabileceği yerlere banklar koymalı.

Özellikle dar gelirlilerin  kiralanan  park alanlarına gitme imkanı yok. Bazılarınca bu önemsiz görülse de emeklilerin yoğun olduğu ilimizde  bu imkanın sağlanması belediyece önemli bir hizmet olacaktır.

Dileğim o ki, bu konuda yapılan duyurular daha önceki belediye yetkililerinde olduğu  gibi sumen altı edilmez,gereği yapılır.Belediyenin bu alanda görevli personeli halkın belediye ile ilgili konularında daha duyarlı olmalı.

Bu arada belediyemiz ile ilgili sorunları  iletmek  çözümüne katkı yapmak mahalli basının görevi olarak kabul edilmeli.

Halk arasında “Eski yönetime göre  belediyede değişen bir şey yok” anlayışı  bu dönemde son bulmalı.Yoksa fatura  yine  onlara çıkar.hatırlatırım.

--------------

FIKRA

SON SÖZ

İhtiyarlayan İsak ölüm döşeğindeydi.

Bütün aile onun son sözlerini dinlemek için başında toplanmıştı.

-“Anneniz burada mı?-

 -“Evet baba”

-“Kızım Rebeka”

“-o da burada”

-“Diğer kızım Raşel burada mı.?”

-“O da yanında”

-“Oğlum Salamon?”

-“O da burada baba”

-“Büyük oğlum Nesim”

-“O da aramızda”

  -“Yani bütün aile burada mı.?”

-“Tamamı yanınızda baba”

Ölüm yatağında olan  baba İsak, birden gözlerini açıp var gücüyle  bağırır:

-“Peki dükkanı kime bıraktınız be.”

-------------

KISSADAN HİSSE

DENEME

Büyük bir sanayici eski okul arkadaşının birinden şöyle bir mektup almıştı.”Sevgili dostum beraber geçirdiğimiz tatlı günlerin hatırasına hürmeten,oğlum Ali’ye fabrikanda bir iş vermeni istiyorum ”der

Sanayici hemen şu mektubu gönderir

 “Sayın arkadaşım Ahmet Bey birlikte geçirdiğimiz  günleri ben de unutamam.Ne yazık ki, şu anda fabrikamda   boş bir kadro yok”

Eski arkadaşı ikinci bir mektubu yazar:

Geçen mektubumda detaylı yazmayı unutmuşum.Oğlum işe girerken kendisine  annesinden miras kalan 500 milyon lirayı da sermaye olarak size vermek amacındadır.”

Patrondan ikinci mektup:

“Sevgili dostum oğlunuzu bağrıma basmaya hazırım.Derhal bana gönder.lisede ne yaman bir çocuktun .Hatırlıyorsun değil mi?..”

Üçüncü ve son mektup:

“1-  Oğlumun hiçbir sermayesi yoktur.

2-Zaten benim oğlum yok.

3- Senin yine okuldaki gibi olup olmadığını öğrenmek istemiştim .Böylece öğrenmiş oldum.Teşekkürler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.