Bir dini bayramına daha ulaştık.Mübarek Ramazan ayının  ardından,  bazılarının ramazan bazı vatandaşlarımızın  da şeker bayramı olarak kutladığı  dini bayramımızı kutluyoruz.

Dini bayramlarımız toplum arasında kırgınlıkların husumetin son bulacağı günler olarak bilinir.

Yüce dinimiz de bunu emreder.O günlerin hürmetine toplum arasındaki dargınlıklar,  husumet son bulmalı.Ülkemizin  bayramın  hürmetine dostluğa,kardeşliğe ve  toplum arasında nifak sokulma girişiminin   son bulacağı günlere çok ihtiyacı var.

İslam aleminde insanların bu mübarek günlerde  birbirine dostluk elini  uzattığı, kucaklaştığı günlerde  toplum arasında  kırgınlıkların, yaratılmak istenen kavgaların sona ermesine vesile olmalı.

Dini bayramların da bunu amaçladığını unutmamalıyız.

Dini bayramlarımız Türk toplumu arasında asırlardır dostluğu  birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunun önemini belirten  günlerdir.

Toplum arasındaki kalıcı bağların, hoşgörünün yaygınlaşmasını ,kardeşçe yaşamanın  devamlılığını sağlamada  odak noktayı oluşturan dini bayramlarımızdır.

-------------

NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR

Son yıllarda  birçok  şeyin tadının kaçtığı, eski güzelliklerin yok olması gibi dini bayramlarımızın da eski güzellikleri  gün geçtikçe   birbiri ardına yok oluyor.

Böyle kutsal günlerin en önemli yanı birbirinden uzakta olan aileler bayram nedeniyle bir araya gelir,kucaklaşır hasret giderir.

Dedeler,nineler torunlarını  bağrına basar,onlara sevdikleri yemekleri yapar.Son yıllarda dini bayramların bu güzellikleri azaldı.Bayram  günleri ailelerin  buluşması yerine  bu tatilden faydalanıp  farklı yerlerde  tatili geçirme  alışkanlığı  getirdi.

Anne  babalara,yakınlara  bayram kutlamaları bir mesajla geçiştiriliyor.

Evlatlarının yolunu gözleyenler onlardan  yoksun olarak bayramı geçirmek zorunda kalıyor.Yaşlıların torunlarını kucaklayıp bağrına  basmaları bir başka bayrama kalıyor.

Toplumumuzu kenetlenmesini, arasındaki dostluğun kalıcı hale gelmesini sağlayan dini bayramlarımızın bu  güzellik ve özelliği yok olmamalı.

O günlerin huzurunu hiçbir etkinlikte göremezsiniz. Böyle günlerde rahmete kavuşan yakınlarımızı da unutmamamız gerekir.

Yarın bizim de gideceğimiz sonsuzluğu dikkate alarak vefat eden yakınlarımızı hatırlamalıyız.

İnsanlarımızın dostluğa en muhtaç olduğu bir dönemde birbiri ile kucaklaşması hal hatır sorması hepimize moral aşılayacaktır.

Dileğimiz o ki, bayram günü dostluğu ,ülkemizde  ve İslam aleminde kalıcı hale gelsin,dostluk yaygınlaşsın. .Bu vesileyle  tüm okuyucularımın, dostların mübarek Ramazan bayramını  kutlar  sağlık  ve mutluluklar dilerim .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.