Yılda iki kez ,Ramazan ve Kurban  Bayramı olarak kutladığımız dini bayramlarımız,İslam ülkeleri arasında dostluğun aile bağlarının pekiştiği,dostluğun arttığı  günlerdir.

Dini bayramlar bu kapsamda değerlendirilmelidir.Her yIl bayram günü yaklaştığında aileleri bir telaş alır.Bayram hazırlıkları günler önce başlar.Aile yakınları uzakta olan aileler bayramda gelecek yakınlarının, evlatları ve torunlarının  sevdiği yemekleri  hazırlar Bayram  günü geldiğinde gözleri yoldadır.

-------------

BAYRAM TATİLİ SIRADAN BİR TATİL DEĞİLDİR

 Senede iki kez de olsa birbirinden uzak  aile bireylerinin  aynı sofrada  bir araya gelmesi, anıların tazelenmesi, birbiri ile  kucaklaşması,yaşlıların torunlarını bağrına basması,hediyeler vermesi, birbirinden uzakta yaşamak zorunda olan yakınlarının  hasretini çeken  aileler için dini bayram günleri  en mutlu günlerdir.

Müslüman ülkelerinin  en önemli günlerinin başında gelen dini bayram günleri ne yazık ki, son yıllarda amacından saptırıldığını  görüyoruz.

Bayramlarda ailesi ile birlikte olması,hasret gidermesi gereken bazı aileler,bayram tatilinden yararlanıp sahillerde yakınların uzak  ,tatil yörelerinde yeni dostlarla zaman geçirme alışkanlığı  toplum arasında yaygın hale geldi.

Bayram günlerinde kendilerini dört gözle bekleyen,yollarını gözleyen anne babası ile bir araya gelmeye gerek görmeyen,  yakınlarının  bayramını mesajla veya telefonla  geçiştiren bazı aileler aslında halkımızın asırlardır devam eden,birlik ve beraberliğimizin  en önemli kaynağı olan dini bayramların kutsiyetini ,amaçlarını unutmuş görünüyorlar.

Bayram günlerinde yakınlarının yolunu gözleyen aileler,yakınlarının tatilini başka yerlerde geçirmesini öğrenince  hüsrana uğrar Onlara bayram günleri   adeta  hüsran gününe dönüşür.

Halkımızın asırlardır birlik be beraberlik  ve barış içinde yaşamasının en önemli nedenlerinden biri olan  dini bayramlarımızın aileler arasındaki bağları kalıcı hale  getirmesi, ailelerin yakınları ile kucaklaşması, daha çok  bayram  günlerinde sağlanır. O günlerde  dargınlar barışır,kırgınlıklar giderilir dostluklar pekişir.

Daha önceki yıllarda bayram namazından çıkanlar cami önünde dizilip birbiri ile bayramlaşırdı.

Bu gelenek de son yıllarda  unutuldu.Dinimizce çok önemli olan  dini  bayram günlerinin sıradan bir tatil günü  olmaması gerektiğini,ailelerin bir araya gelmesine vesile olduğunu  akıldan çıkarmamalıyız.

Bu günler aileler ile bir araya gelip hasret giderme yerine tatili başka yerlerde  geçirme alışkanlığı toplum arasında sevgi bağlarını da zedeler.Bayram günlerinde kaybettiğimiz yakınlarımızın kabirlerini ziyaret edip dua etmeyi de unutmamalıyız.Zira hepimizin gideceği yer orası olacaktır.

Mübarek Kurban Bayramının tüm halkımıza  ve İslam alemine huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.nice bayramlara….

-------------------

FIKRA

MÜTEAHHİT

Geçişlerde kolaylık sağlamak için cennet ile cehennem arasında bir köprü yapılmasına  karar verilir.Köprünün yarısını cehennemdeki müteahhitler diğer yarısını ise cennettekiler yapacaktı.İnşaatın cehennemde olan  kısmına süratle başlanmış neredeyse  ortaya gelindiğinde  şüphelenip  sormuşlar:

“Cennet tarafındaki inşaat neden başlamadı.?”

  Cennetten cevap gelmiş:

“şu anda elimizde müteahhit yok da”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.