Tarihi ve doğa güzeli zengini Edirnemizin başka illerden nasıl tanındığını her zaman merak ederim.

Bu yılda tatilimi geçirmek üzere gittiğim, gerçekten doğa harikası bir yer olan, deniz ile ormanın iç içe olduğu için özellikle yaşlılar için yaşanması gereken yer olarak önerilen. Bursa Büyükşehir iline bağlı Karacabey ilçesinin Marmara Denizi kıyısındaki Yeniköy sahilinde tatilimi geçirdiğim  dönemde başka illerden buraya tatile gelen vatandaşlara Edirne'yi tanıyıp ya o adımlarını sordum.

 Bazıları askerlik yaptığı dönemde  kentimizi görme imkanı bulduklarını bazıları ise çocuklarını üniversitede okuduğu dönemde gelip gördüklerini, bazı vatandaşlarımız ise Edirne'nin hangi bölgede olduğunu dahi bilmediklerini, bazı vatandaşlarımızın ise Kentimiz konusunda yanlış bilgilere sahip olduğunu öğrendim.

Bu durum kentimizin yeterince tanıtamadığımızı gösteriyor.

Halkımızın algılama konusu malum. Bazıları kulaktan duyma sözlere çabuk inanıyor. Gerçekleri söylediğimizde  ise kabulleniyorlar. Bu arada Edirne'den başka kentlere gidenler de kentimizi tanıtımda yeterli çabayı göstermiyor.

 Bu konuda başka illerin insanlarını suçlama yerine kabahat kendimizde, bu şehirle bağlantısı olanlarda aramalıyız.

-------------------------------------------

EDİRNE'Yİ YETERİNCE TANITAMIYORUZ

Bu gezim sırasında bir kez daha gördü. ki, bizler Edirne' mizi yeterince tanıtamıyoruz

bazı vatandaşlar siyasilerin de tellkinleriyle   Edirne hakkında yanlış bilgilendirilmişler. Bu  kötü imajı kırmamız gerekiyor. Bu alanda  bugüne kadar yeterli gayret gösteremedik. "Edirne neyi ile meşhur" diye sorduğumda  "Selimiye camisi ve ciğeri il meşhur" denmesi herkes için uyarıcı olmalı.

Aslında Kentimizde ünlü olan yüzlerce eserimiz  ve değerimiz var.

Buna demokrasiyi benimsemiş, herkesin haklarına saygılı çağdaş insanlarımızı da ilave edebiliriz.

 Bu kentin tanıtımında hepimize görev düşüyor.

Özellikle meslek kuruluş temsilcilerimiz ve siyalerimiz bu alanda gayret  göstermeli, gittikleri  yerlere turist gibi gitme yerine Edirne'nin turist rehberi gibi gitmeli.

Hiç olmazsa kentimizin adını ülkeye duyuran tava ciğer ustası Bahri Dinar kadar bölgenin yararını düşünmeli.

Bu görevi bizler yapamıyorsak birileri yapar, bizler ise seyrederiz. Maalesef  kentimizin il dışından görüntümü bu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.