Bir ayı aşkın süredir Edirne dışında bir tatil yöresinde vaktimi geçirdim.Karacabey ilçesi sınırları içinde Karadağ’ın denizle birleştiği yerde  ilçeye 28 kilometre uzaklıktaki Yeniköy sahilinde tatil  yapma imkanım oldu..

Burası ülkemizin bakir kalmış az sayıdaki sahil  yerlerden biri.Çevresi ormanlarla kaplı bir  deniz sahili burası. Ülkemizdeki ağaç türü en çok olan ormanlarından  biriymiş, bu yöre .Bölgenin  ıhlamur ve defne  ihtiyacının  büyük bölümü  buradan karşılanıyormuş.Ormandan akan buz gibi suyu,modern orman parkı ile tatilcilerin ilgi odağı olan bir  sahil Yeniköy.

Buraya gelişimde Edirne’yi tanıtan broşürleri  de yanımda  götürdüm.Edirne güzellikleri hakkında bilgi verdim.

Askerliğini burada yapanlar kentimizden övgü ile söz ettiler.

Edirne’ye gelmeyenler ise bu kadim şehri imkan olursa görmek istediğini belirtti.

Ne yazık ki, kentimizi  başka illerde yeterince tanıtamıyoruz.”Nerenin peyniri meşhur” dendiğinde herkes “Ezine” diyor.Edirne’nin peynirin merkezi olduğu unutulmuş.Hatta Edirne’nin yerini dahi bilmeyenler var.Bunda halkımızı suçlayamayız .Biz kentimizi yeterince tanıtamıyoruz.Meslek kurum temsilcilerimiz kısaca bu ili seven herkes başka illere yaptıkları gezilerde kentimizi tanıtan dokümanları yanlarında götürmeye gerek görmüyor.Bu konuya önem verilmesi gerekir.

-----------------

30 METRE GENİŞLİĞİNDE KUMSAL ALANI

Yeniköy’de ormanın dışında  deniz sahilini çevreleyen  30 metre genişliğindeki kumsal alanı bulunan bir yer. .Deniz kenarındaki kumun insan sağlığı açısından ne denli önemli  olduğu tartışılmaz.

Karacabey belediyesi onun dışında sahil çevresinde  modern   çift yanlı yürüyüş yolu  ve bisiklet  yolu yapmış. Yol çevresine  30 metre ara ile halkın oturup dinlenebileceği  banklar koymuş.

Halk burada oturup hem deniz  güzelliğinden ,iyotlu havasından hem de ormanın oksijeninden yararlanıyor.Bu bölge tıp uzmanlarınca solunum zorluğu olan insanlarımız için  uygun  bir ikamet alanı olarak önerilmiş.

Kısaca burası, deniz ile ormanın iç içe olduğu bir ideal tatil yöresi.

---------------

FARKLI SİYASETÇİLERLE GÖRÜŞME İMKANIM OLDU

Buraya yaz günlerinde çevre il ve ilçelerden siyasi parti mensupları da geliyor.Onlarla kahvelerde görüşme imkanım oldu.Onun dışında, Bandırma,Karacabey,Bursa ,Balıkesir , Mudanya, ile çevrede birkaç köye giderek halkın  yaşantısını gördüm, sorunlarını dinleme imkanım oldu.Bu bölge insanlarını siyasi görüşü genellikle merkez sağ olarak biliniyor.Son yaşanılan  ekonomik zorluklar  merkez sağda iktidar partilerine oy veren partililerin siyasi tavırlarını yeniden belirleme ortamı yaratmışa benziyor.

Kiminle konuşsanız,özellikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle halinden şikayetçiler.İşlerin böyle yürümeyeceğini söylüyorlar ,ekonomik açmazlarından  yakınıp şikayetlerini sıralıyorlr.Bu arada muhalefet partileri arasındaki birliktelik henüz netleşmediği için onlara da pek güvenleri yok.

Bir arayış içindeler.Buna rağmen kahvelerdeki televizyonlarda iktidar partisini savunan kanallar izleniyor.Bunun biraz bölgesel yönetimlerce zorlama sonucu olduğu izlenimi edindim.

Onlar da sorunlarını dikkate almayan  bu TV  kanallarını izlemekten memnun değiller.Bu kanalların, ülkede bir dizi sorun olmasına karşın bunların gündeme gelmediğinden yakınıyorlar.

----------------

FIKRA

UYKUMU ARIYORUM

Nasrettin Hoca’yı uyku tutmamış. Gece yarısı giyinip sokağa çıkmış ve sokakta dolaşmaya başlamış.Hocayı gören gece bekçisi yanına yaklaşmış.

“Hayrola Hoca efendi? Gecenin bu saatinde sokaklarda  ne dolaşıp duruyorsun? ”diye sormuş.

Hoca soğukkanlı bir şekilde şöyle demiş:

“hiç bu gece uykum kaçtı da onu arıyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.