Atalarımız “ Barika-i hakikat müsademe-i efkardan  doğar”  sözünü boşuna söylememişler.Yani gerçek doğrular  o konu hakkında  çeşitli fikrin tartışılması sonucu ortaya çıkar.Yöneticiler her sorunu görmeyebilir  Bu tür toplantılar sonunda  sorunlar ve çözüm yolları  ortaya çıkar.

Özellikle ekonomik sorunların bugünkü gibi zirve yaptığı, hayat pahalılığının dayanılmaz boyuta ulaştığı  bir zamanda bu tür toplantıların yapılmasında sayısız yarar olabilir. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın toplumla yakın ilişki içinde olma, halkın talepleri dinleme  konusunda vaadi de olduğunu hatırlıyorum.

Böyle bir toplantı mahalli yöneticilere halkın güvenini de yükseltir. Bunu yapılmasını gerektirecek, ilimizde bugüne kadar bir türlü çözüme kavuşmayan sorunlar var.

Bu tür sorunlar geniş kitlenin sorunu sahiplenmesiyle çözümlenir.

-----------

KOOPERATİFÇİLİK DİKKATE ALINMIYOR.

Meslek kuruluşlarında  sorunların el birliğiyle çözümü için en güvenli yol olan Kooperatifçilik, ülkemizde yeterli düzeyde  gelişmedi.

Kooperatifçilik yanlış bilgilendirme ile halkın zararına olacak bir girişim olarak tanımlanıyor.

Özellikle büyük sermaye çevreleri bu tür örgütlenmeden yararlandıkları halde kooperatifçiliğin  yaygın hale gelmesine karşı çıkıyor.

Halkımız “Birlikten kuvvet doğar”  yaklaşımı sonucu,  özellikle köylülerimiz kooperatifçiliğe ağırlık vermeli.

Kooperatifler  güçleri oranında halkın emeğine   sahip çıkıyor. Köylerde bakıyoruz çok az tarlası olanda çift çekerli traktör var.Bunu ne kadar kendi işinde kullanıyor.? Bu aslında ölü yatırım olmuyor mu?

 Bu alanda bir kooperatif kurulamaz mı? Her hizmeti kötü örnekleriyle tanımlamak halka yarar sağlamaz.

Gelişmiş ülkelerde kooperatifçilik her alanda çok yaygın

O ülkelerin insanları böyle ortak hizmetten mutluluk duyuyor.Özelikle köylülerimizin kooperatifçilik konusunda  yapılan siyası nitelikli,  köylülerin yararlarına olmayan, belli  sermaye çevrelerinin kendi  çıkarını kapsayan fikirlerine inanmak  yerine  kendi menfaatlerine olacak girişimlere sahip çıkmalı.

Ülkemizde köylülerimizin bu alanda yeterli çabayı göstermediği, sorunların çözümünü başkalarına havale ettiği bir gerçek.

Bu da  köylülerimizin haklarını aramada bugüne kadar yeterli olmadıklarını gösteriyor.

------------

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR SÖZÜNÜ KALDIRDILAR

Özellikle çiftçi kuruluşlarımızda  büyük harflerle  Atatürk’ün köylüye güvenini belirten “Köylü milletin efendisidir” sözleri  yer alıyordu.Bakıyoruz Atamızın bu sözleri  birçok yerde kaldırılmış.Onun yerine  kime ait olduğu belli olmayan “Millete Efendi gerekmez Ona hizmet eden efendidir” sözleri yazılmış.Bunun en  belirgin örneği Özel İdare  önündeki Atatürk büstü. Burada daha önceleri Köylü milletin efendisi yazıyordu. Bu sözler kaldırılıp  onun yerine millete efendi gerekmez ile başlayan sözler yazılmış.

Sormak gerek Atatürk’ün   o veciz sözleri neden kaldırıldı.? Bu sözler bina çatısı altında toplantı yapan İl Genel Meclisi üyelerinin  ve siyasi partilerin dikkatini çekmiyor mu?

---------------

KISSADA HİSSE

PANTOLONUMU VERİN

Zengin  bir adam yatağında ölüm halindeydi. Üç oğlu yatağının başsında  ölüm masraflarını tartışıyordu.

Önce büyük oğlu söz aldı:

“ Cenazede fazla masrafa gerek yok  8- 10 araba kiralamamız yeter”

İkinci oğlu:

 “ Canım, kendimize  iki araba karalayalım.Konu komşudan  cenazeye gelmek isteyenler kendileri araba kiralasın.”

En küçük oğlu:

-“ Bir steyşın vagon kiralayalım, cenazeyi oraya koyar kendimiz de şoför mahallinde gideriz. Hiç masrafa gerek yok.”

Ölüm halindeki ihtiyar baba oğullarının konuşmalarını işitmişti. Zorlukla yatağından doğruldu:

-“ Evlatlarım siz hiç merak etmeyin.Bana pantolonumu getirin, ben mezarlığa kadar yürürüm.

  Bu konuda size yük olmak istemem”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.