Televizyonlarda her gece görmeye alıştırıldığımız dizi filmleri  ile gelenek ve göreneklerimizin çoğu  dejenere oluyor.

Her türlü entrika ,oyunların sergilendiği  daha ziyade mafya benzeri   olaylarını konu edildiği bu filmleri örnek alanlar toplumu ne hale getirir.

Daha önceleri seyrettiğimiz,Amerikan filmlerinde haklının haklı olması yerine her türlü dalavere ile güçlünün haklı duruma getirildiği “Cayer” benzeri  filmleri halkın  günlük yaşamalarında uygulamak istemeyeceklerini kim garanti edebilir.

Şöyle bir, eski siyah beyaz filmleri göz önüne getirelim.Onların güzelliğini halkla bütünleşen konularını bugünkü salon sosyetesinin yaşantısını yansıtan filmlerde görmeniz mümkün değil.

Giyim kuşamları,konuları  ile de halkın genel yapısından uzak olan bu filmlerin toplum üzerindeki tahribatı,toplum arasında yaratacağı  özentilerini kimse hesap etmiyor.

Öte yandan bazı TV kanallarındaki aile sorunları ve bu alandaki çarpıklığı irdeleyen ,aileler arası boşanma ve diğer sorunları medya kanalı ile sunularak acaba neyi amaçlıyor? Bunların da kurgulu konularla yansıtılmış  olduğu kuşkusuz  .Programa çıkanları tavırlarından  bunu görmek mümkün.

Bu programlarda gördüklerini günlük yaşantılarında uygulamak isteyenlerin olmayacağını kim garanti edebilir. Halkımızın asırlardan bu yana devam eden,birlik ve beraberliğimizi  zedeleyecek bu tür programlar nasıl hoşgörü İle karşılanıyor?

Bazı alanlarda duyarlı olan TV denetçileri böyle programları topluma verebileceği zararı hesap etmiyorlar mı?

-----------------------

ŞANS 0YUNLAR ALANI GENİŞLİYOR

Daha önceki yılarda  ülkemizde sadece milli piyango ve az sayıda şans oyunu ve at koşuları ,ile sınırlı olan şans oyunlarına halkın ilgi göstermesi sonucu sayıları her geçen gün  artıyor.

Bir süre öncesine kadar kazı- kazan denilen şans oyunu sayısı kart fiyatlarına göre  defalarca artırıldı.Önceleri  beş  lira ile sınırlı  olan şans kartları şimdi elli ve yüz liraya kadar uzandı.

Halk “belki bana da  çıkar” beklentisi ile  başka alanlarda harcaması gereken parasını  şans oyunlarına  harcıyor.

İkramiyenin çıkma şansının çok az olduğunu hesap eden yok.

İkramiyenin çıkma şansının çok az olduğunu hesap eden yok.Yaşamını böyle şans oyunlarına  bağlamak  bir toplum için ne sonuçlar doğurur.Onu hesap eden yok.Emeksiz para kazanmak alışkanlığı toplumda iyice yaygınlaşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.