Edirne’ de çekimi yapılan “Kara Tahta” adındaki dizi film halkımız tarafından ilgi ve beğeniyle izleniyor.Bir öğretmenin mesleği ile  aşk hikayesi etrafında odaklanan dizide rol alanlar  görevlerini yerine getirmelerinde çok başarılı.

Özellikle  Eğitimin önemi kentimize yakışacak şekilde Edirne Lisesinde başarıyla    sergileniyor.Öğrenci rolünde olan gençler de başarı ile rollerini  yerine getiriyor.

Özellikle dizide öğrencilerin  velilere karşı eğitim konusunda  olumlu tavırları çok anlamlı ve olumlu.

Dizideki bir çok entrikanın  da sergilenmesi  filme ayrı bir güzellik katıyor. Seyredenler bu dizi filmini ilgi ile izliyor.

Bu güzelliklerin yanında filmi izleyen vatandaşların bu Edirne menşeyli  dizide  eksik gördükleri bazı  taraflar da var.

Mesela, Edirne’nin bir  çok  yöresel yemekleri var.Edirne’de Osmanlıdan  bu yana  mutfak kültürü çok zengin. Özellikle Ülke genelinde tanınmış bir ciğeri  peyniri, köftesi,bunu gibi birçok yiyecekleri  olmasına karşın sık sık konuşmalarda Adana Kebabı vurgusu yapılıyor.

Bölgemiz yemeklerinin de yeri geldiğinde tanıtımı  yapılamaz mı.? Yine dizide Edirne  aynı açıdan uzaktan  görüntüleniyor.Edirne güzelliklerinin de şehrimizde   çekimi yapılan bu dizide daha çok yer alması tarihi dokunun tanıtımı mümkün değil mi?

-------------------------

 EDİRNE KIRMIZISI  GÖRÜNTÜSÜ ÇOK YERİNDE OLMUŞ.

Edirne’ye has kırmızı renkli kaşkolün yer alması  izleyicilerce   çok beğeni kazandı. Onun yanında yapılan konuşmalarda  ara bir Edirne  tarihinden   doğal güzelliklerinden de söz edilmesi uygun olmaz  mı?

Kaleiçi semtinde bir  tarihi binaya odaklanan çekimlerin  şehrin genelinde  yapılması  mümkün değil mi.?

Akdeniz’ bölgesinde ikamet eden bir yakınım diziyi seyretmiş.Dizide Edirne’yi yansıtan görüntülerin  yeterli olmadığından  yakındı.

Ülkemizin bazı bölgelerde  yapılan  dizi çekimlerinde  o yöre insanlarının şiveleri,folkloru dizilerde yer alıyor.

Böyle görüntüler olsa izleme oranı daha da yüksek olacak.Dizide bir noktada odaklanma yerine farklı konularla zenginleştirilmesi ,Bunlarda Edirne güzelliklerinin olması Edirne dışında olup bu ile sevgi duyan insanlarımızın da ilgisini çekecek.

Ülkemizde böyle Edirne sevdalısı  geniş bir kitle var.Kuşkusuz burada belirttiklerimizin bazıları daha sonraki bölümlerde gündeme gelebilir.

Eğer bu gerçekleştirilirse Çarşamba akşamları tüm Edirneliler ve kentimizi sevenler diziye  daha çok  odaklanır.Böylece “Kara Tahta”  dizi filmi izlenme rekoru kırar.Onun için dizi filminde kentimizin dar alanda değil tarihi güzelliklerin  de yer alması   halkımızı daha mutlu edecektir. Bu arada Edirnelilerin de çekimlerde görevlilere yardımcı olmaları, zorluk çıkarmamaları herkesin bu  dizinin  çekimine  destek vermeleri gerekir.

Bir turizm kenti olan Edirne’de bu tür dizilerin çekimi Edirne’nin daha geniş oranda tanıtımı için çok  yararlı olacaktır.

-------------

FIKRA

DEĞRLİ ÇANAK

Kentli bir antikacı ıssız bir bölgede başını dinlemeye gitmişti. Bir gün köyde dolaşırken,bir çiftçiye ait evin önünde Bir kedinin içinde su içtiği son derece değerli bir çanak gözüne ilişti.

Çanağı satın alacağını söylese  olmayacak. Bunun üzerine çiftçiye gevezelik ederken laf arasında ona kedisini satın alacağını söyledi.

 Çiftçi biraz nazlandıktan sonra kediyi 50 liraya satmaya razı  oldu.

Bu arada antikacının  gözü antika  değeri olan  çanaktaydı. Çiftçiye “ Bir mahzuru yoksa  bu çanağı da kedi ile birlikte götüreyim ”dedi…”Hayvancağızın  otomobilde su içme ihtiyacı olur…”

Çiftçi :

“İş te bu olmaz”

“Neden”

“kedinin su içtiği bu çanak benim için çok değerli de ondan.Onun sayesinde iki ayda tam on iki kedi sattım”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.