Herkes odun ve kömüre yönelmenin hesabını yapıyor!...

Ülkemizde enerji üretiminde kullanılmakta olan doğalgaza sürekli yapılmakta olan zamlar, vatandaşlarımızı doğalgaza alternatif enerji kaynakları aramaya yöneltirken, bu alternatif kaynaklar olarak (kömür ve odun)’dan bahsedilmeye başlandı bile.

Doğalgaz’a son yapılan hatırı sayılır zamlardan sonra,vatandaşlarımız odun ve kömür kullanımını gündemlerine getirmeye başladılar. Gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerde doğalgaz, kömür, güneş, su ve rüzgardan elde edilen enerjilerin kullanılmasına ağırlık verilirken, bizde her nedense çoğunlukla doğal gaza ağırlık vermeyi anlamak mümkün değil. Bunun sonucu olarak da şehirlerde yeniden ısınmak için odun ve kömür kullanmaya özenmek, maalesef yeniden bu ortamı hazurlayacaktı.

Bunu önlemek için artık bir devlet politikası uygulayarak, güneş enerjisinin de evlerimizde kullanımına başlanmalı. Bu iş için ise halkımıza kolaylıklar sağlamak devletimizin görevi olmalı.Örneğin bankalardan tesis kredisi sağlanmalı.

Bilindiği gibi tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de iklim değişiyor ve bol güneşli geçen günlerin sayısı artıyor. Artık Güneş Kolektörlerinin kurulmalarının tam zamanıdır diyoruz. Halkımız bu konuda yetkili görevlilerce yüreklendirilerek, güneş enerjisine geçmeleri için özendirilip teşvik edilmelidir.

Bilindiği üzere doğalgaza her yıl, hatta ara dönemlerde önemli oranlarda zam geliyor. Genellikle elektrik enerjisi de doğalgazdan elde edildiği için, evlerimizde kullandığımız elektrik ve doğalgaza da bu zam yansıtılıyor. Hele Dolar Kuru’nun yükselmesi de  hesaba katılacak olursa, dar gelirli halkımızın önüne ödenemeyecek kadar yüksek bir enerji faturası geliyor. İşte bu nedenle halkımızın eskiye dönük alternatif yakıt olan odun ve kömürü düşünmeleri yadırganmamalı.

İşte bu nedenle diyoruz ki; güneş enerjisinin, rüzgar enerjisinin şehrimizde de kullanılmasının zamanı gelmiş bulunuyor. Bu durumda iş yetkili makamlara kalıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.