Son yıllarda insanlarımızın doğa katliamı karşısındaki duyarlılığı, ormanların yok olmasına karşı tavırları dikkat çekiyor.

Genellikle bu ortamda yaşayan köylülerimizin kadın,erkek demeden ormanlık alanların doğanın  yok edilmesine karşı direnişlerine şahit oluyoruz.Gün geçmiyor ki halkın  çevre katliamına karşı direnişi ,bu konuda yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanmada kararlılıklarına tanık olmayalım. Demokratik  haklarına sahip olmaları konusunda   da bir olumlu gelişme. Köylülerin yaşadıkları ortamı başka amaçlarla kullanmak isteyen çevrelerin doğa katliamına dur demeyi amaçlayan  girişimleri,bu direnişlerde daha çok kadınlarımızın ön planda olmaları. Tatlı su demokrasi savunucuları,bu hakları sadece kapalı alanlarda yaptıkları açıklamaları ile savunma sevdasında olanlara örnek oluşturmalı.     Topluma yönelik diğer haksızlıklar karşısında da kadınlarımızı yine ön planda olduğunu görüyoruz.

----------

DİĞER HAKLAR DA SAHİPLENİLSE

Daha önceleri Karadeniz’de  çevre,  doğa katliamına karşı halkın  haklı direnişlerine tanık olduk.

Halkın  bu kararlı tutumu karşısında hak sahipleri ve yöneticiler geri adım atmak zorunda kaldı.

İş burada bitmiyor.Daha sonra siyasi gücü arkasında gören, doğayı katlederek kazanç elde eden çevreler  halkın direnişini kırıp,yasal imkan sağlayarak tabiat harikası yerlerimizi katletme  yarışlarını sürdürüyor.

Burada  esas olan  ülkemizin en güzel  topraklarını,ormanlarını yok etmek isteyenlere karşı  buna izin verenlerle de aynı şekilde yasalar kapsamında kararlılıkla mücadele etmek.

Ne yazık ki,halkımızda  bu anlayış yeterince gelişmedi.  Kendi topraklarını ,ormanlarını savunma direncini gösterenler kendilerinden bu hakkı almaya çalışan çevrelere   karşı aynı duyarlılığı gösteremiyor.

Siyasilerin ucuz vaatlerine  kanılarak yaşam alanlarının sermayeye peşkeş çekilmesine çanak tutuyorlar.Bu direnme  sağlanmadığı takdirde meydanlarda gördüğümüz az sayıda insanımızın ve çevreye duyarlı kişilerin desteği ile gerçekleşen hareketler  genellikle sonuç getirmiyor.

Esas olan bunu kaynağından,siyasi ayağından  engellemek, doğa katliamcılarına  bu imkanı sağlayanlara karşı kararlı duruş sergilemek,Bunu  kamuoyunda her alana yaymak,

Halkımız ervcil hayvanlara ve çevreye gösterdiği duyarlılığı diğer haklarımızda da göstermediğimiz sürece  haklarımızı elde etmemiz mümkün olmuyor.

Halkın bu sınırlı tepkisini gören hakim çevreler ”nasıl olsa kısa zamanda  bu tepki son bulur.Biz işimize  ondan sonra devam ederiz.bu soruna önderlik edenlere de sus payı verdiğimizde bir sorun kalmaz” anlayışı ile  doğa güzelliklerimizi katletmeye devam ediyorlar.

Önemli olan bu hakları savunmada devamlılığı sağlamak.

----------------

TÜİK SINAV VERİLERİ

Son yapılan TÜİK açıklamasına göre, geçtiğimiz yıl süresince ülkemizde 15 yaş üstü vatandaşlarımızın % 69.0’u hiç kitap okumamış.

Bu arada YSK sonuçları da diyor ki;

Sınavda 100 bin öğrenci sıfır aldı.Ortalamada ise 40 matematik sorusundan % 7,37, Yirmi fen sorusundan %2,91;

 14 Fizik sorusundan 2,18; 12 felsefe sorusundan 2,43 soruya cevap verildi.

Eğitimimiz nereden nereye geldi……  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.