Dört dörtlük güzellikler ülkesinde yaşıyoruz. Doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle..Gerçekten  hele sakıl güzellikleriyle göz kamaştıran  varsıllıklar ülkesi. Saymakla, gezmekle bitimsiz nimetleriyle içinde yaşadığımız vatan.
Tek eksiğimiz güzelliklere güzellik katmak. Eksiğimiz biryana, görevimiz. Potansiyel var. İnsanlar var. Ama ve ne yazık ki, birbirimiz yemekten, ona vakit bulamıyoruz. İç ve diş düşmanların bu güzelliklerde gözü var. Parçalamak isteyenler, yok etmeye çalışanlar, birbirimize düşürmek için uğraş verenler!..
Haminnem yaşasaydı ne derdi biliyor musunuz?
-  Gözü çıkasıcalar!...
Yedi düvel birleşip en modern zırhlı araçlarla  ülkemize saldırdılar . Ancak O “Geldikleri gibi giderler” demişti. Öyle de oldu. Sekizinci, dokuzuncu… düvel de gelse,eninde sonunda gidecekler . Bu böyle biline…
Oysa kavga edeceğimize el ele verip , çağdaşlaşma ve  kalkınma ve bilim yolunda uğraş verseydik, bu ülke dünya cennetine dönüşür, insanlarımız mutlu olur, mutlu yaşardı, bir ömürlük zamanı.
Darbe girişimi olayı aklımızı başımıza toplar gibi görünse de. Zamanla ne ya da neler olacağı konusunda bir tedirginliğin olmadığı söylenemez, gibi görünüyor.
Büyük bir sarsıntıdan çıktık el ele vererek,.Püskürtülen bu girişim bana Humeyni'i yani İran'ı anımsattı. Ona da kucak açmışlardı. O da bir darbe ile geldi, oturdu. Duyabildiklerimize göre, asmadığı kimse kalmamış… Kendisine kucak açanlar da dahilmiş. İslam Cumhuriyeti kuruldu. Nasıl cumhuriyetse? Ülkemize sahip çıkalım o da bizi mutlu etsin…
-------------------------------------------------------------------------------
Örnek insan. Çok başarılı sanatçı, Adam gibi adam ve gönüllerde taht kuran…Güzel insan Tarık Akan'ı da yitirdik. Genç yaşta hayata veda eden Akan'ı dün toprağa verdik. Yüz binlerin severek katıldığı son yolculuk, süper ve görkemliydi. O'nun bu sevgi ve sevgiyi hak ettiği son yolculuğunda bile iyice netleşti.
Halkımızın başı sağ olsun, toprağı bol olsun bu örnek ve güzel insanımızın..
O bundan böyle ve en azından gönüllerdi tahtında yaşayacak…
Hadi bir de şiir:
KUŞ YELİ
Çıplaklığını giyinmiş ağaçlardan
Sarkan etli meyveler
Bir ileri bir geri köprüsünde
Güle uzak saz
 
Alıp sakladığın meltemde
Akdeniz güzelleri
Bundan böyle yorgansız
Ten-ten dilli  sevdalar
 
Üçgen uçuşlu  kırlangıçlar
Laleye konamaz mı ne
Birazdan parmaklarını
Eline beline diline

İkiden  kuş çıkacak
Kuşkonmaz kuş yeline
Akortsuz aşkın  bam teli
N.T.       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.