Bir toplum insanı için dostlukların hoşgörünün  yaygın olması o toplumda huzurun ,güvenin ,insanlar asasında saygı ve sevginin hakim olmasını sağlar.

Sevgi ve hoşgörü yoksunu bir toplumda huzuru tesis etmek çok güçtür.Bunun en büyük tanığı geçmiş yılların tarihi örnekleridir.Bir toplumdaki bu ortak değerler zedelendiği zaman o ülkede  insanlar arasında sevgiyi saygıyı geliştirmek,yaşatmak mümkün olmuyor.

EN ÖNEMLİ GÖREV SİYASİLERE DÜŞÜYOR

Toplum arasında barışı sevgiyi yaygınlaştırmada ,hoşgörü ortamının sağlanmasında en önemli görev ülke yönetiminde söz sahibi olan siyasilerimize düşüyor.Onlar bu barış ortamının tesisinde öncülük etmeli.halka hitaplarında toplumu kutuplaştırıcı üslup  kullanma yerine sevgi ve hoşgörüyü sağlayacak söylemlerde bulunmalı.

Ne yazık ki, bugünün siyasileri böyle bir ortanın yaratılması bir yana sert ve toplum arasında  nifak tohumları ekebilecek söylemleriyle halkımızın asırlardır devam eden ortak değerini zedelemektedir.

Toplum arasında kutuplaşma yaratmanın  zararını halkımız daha  önceki yollarda yaşanılan örnekleri ile gördü.Onlardan ders almalıyız.

12 Eylül darbesi, öncesi ülkenin durumu,yine Demokrat Partinin son döneminde ve 1970’li yıllarda yaşanan toplumu kutuplaştırmada siyasilerin etkin   rol oynadığını görürüz.”Kurt sisil havayı sever” diye bir söz vardır.

Ülkemizin gelişmesine ket vurmak isteyen dış güçler toplumda bir kaos ortamının oluşmasını bekler.Ülkemiz bu türde çok badire atlattı . Bundan sonra  bu çevrelere ülkemizin huzurunu bozma konusunda fırsat verilmemeli.

Şunu unutmamak gerekir ki, ülkemiz  bölgenin  en gözde ülkesidir. Genç nüfusu,konumu, ile  örnek bir ülke .Bu güzelliklerin bozulmasını önlemek ise hepimizin özellikle de siyasilerin görevi olmalı.

O nedenle siyasilerimiz konuşmalarında birbirini kırıcı üslup yerine  daha hoşgörülü  toplum arasında husumeti körüklemeyecek üslup kullanmalı.

Geçmiş yılların siyasetçileri bunu yaşptı ve yararını gördü. Ekonomik koşulların toplumu  stresi soktuğu bir zamanda  halkımızın  toplumun arasında sevgiyi  sağlayacak,hoşgörüye zemin hazırlayan söylemlere ihtiyacı var bunda en çok görev siyasilerimize düşüyor.

----------------

KENTİMİZE ÖRNEK SÜRÜCÜ

Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken  minibüslerde sürücülük görev yapan Erol Tanır adında bir şoförümüzün minibüse binen ve inen insanlarımıza her konuda yardımcı olması  çok anlamlı.

Bir yer soranlara  yardımcı oluyor.Gelen durak isimlerini hatırlatıyor.İnen yolculara hayırlı günler diliyor.Binenlere  günaydın deyip hatırını soruyor .

 Sürücümüzün bu yolculara örnek yaklaşımı tüm yolcular gibi benim de dikkatimi çekti. Tüm sürücülerimiz için örnek olması için köşemde bu davranışına yer verdin.Bu arada yolcularımıza da önemli görevlerin düştüğünü unutmayalım.Trafiğin yoğun olduğu şehir içi yollarda sürücüleri meşgul etmek ulaştırmada aksaklıklar konusunda  kendisini suçlamak, can güvenliğimiz açısından da sakıncalı durumlar olduğunu unutmayalım.

--------------

CEPLER ÖZEL ARAÇLARIN DURAK YERİ DEĞİL

 Şehir  içi minibüslerin yolcu indirip bindireceği yer olan   cepler adeta özel araçların park yeri gibi kullanılıyor.

Zorunlu sebeplerin dışında buralarının özel araç sahiplerince işgal edilmesi,  minibüs sürücülerinin yolcuları indirip bindirmede zor durumda bırakıyor.

Aslında yasak olması gereken bu yerlerde düzeni sağlamak  için yetkililer daha etkili önlem almalı. Sürücüler bu konudan şikayetçi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.