Özellikle siyasiler arasında, üst yöneticiler arasında daha önce  ,bugün içinde bulundukları siyasi partilere etmediğini  bırakmayanlar bugün tamamen aksi görüşündeler. Bu tavır içinde olanların siyasetlerine nasıl güven duyulur.

En sarsılmaz irade sahibi insanların,görüşlerinde zik zak çizmeyen kadrolardan oluşması gereken devlet yöneticileri daha önceleri söylediklerinin bugün aksini savunuyorlarsa o kadrolara halk nasıl güven duyabilir.

Bunu gören kalk  siyasilerin benzer tavırları  ortaya koyar daha da  yaygınlaştırır.Ülkemizde bunlar olağan karşılama alışkanlığı  haline getirirlerse halkın arasında birlik ve dirlik nasıl sağlanabilir.Yapılacak seçimde  halkımız geçmiş yıllarda olan haksızlıklar da dikkate alınarak daha güvenli,özüne sözüne güvenilecek dün ak dediğine bugün kara demeyen kadroların oluşması için tavrını koymalıdır.

--------------------

SEÇMENLER DİKKATLİ OLMALI

En güvenli kurum olması gereken siyasi kadrolar güven duyulmayacak  tutarsız , sık sık karar değiştiren kimselerden arındırılmalıdır.

Hangi partide olursa olsun oyunu alarak seçildiği partiyi terk edenler, ilkelerini dikkate almayanlar yönetim kadrolarında yer bulmamalı.

Seçim öncesi yönetime talip olanları halkımız bu yönleriyle değerlendirmeli.

Oylarının boşa gitmemesi için menfaat  bekleyerek siyaset yapmak isteyenleri saf dışı etmelidir.Geçmişte bunun örnekleri görüldük.Bazen siyasilerin  seçim sonrası  menfaat çarkına kapıldıklarını unutmayalım.

İlkesiz ülke çıkarını her şeyin üzerinde tutmayan kişilerin parlamentoda yeri olmamalı.

-------------

ŞİKAYET YERİNE YARDIMCI OLMALIYIZ

Bakıyoruz, belediyenin çalışmalarından şikayetçi olanlar meseleyi sadece belediyeyi karalamakla çözüleceğini sanıyorlar.Bu belediye hepimize hizmet veriyorsa ona hizmetlerinde  gerektiğinde yardımcı olmamız gerekmez mi?

 Belediye hizmetlerinde görülen eksiklikler ilgili birimlere anında  bildirilmeli . Oraları ilgisiz kalıyorsa  çekinmeden şikayetlerini başkana kadar iletmeli.

Belediye başkanının yapılan  yanlışların tamamını  görmesi mümkün değil.

Bu konuda savsaklayan  görevini yapmamada direnenlerin olabileceği muhakkak.

Bunlar ancak halkın da katkısı ile belirlenir ve etkileri giderilir.Onun için halkımız sadece  belediye hizmetlerini birbirine şikayetle yetinme yerine eksikliklerin giderilmesinde takipçi olmalıdır.Belediye hizmetlerinin sağlıklı olması ancak halkın denetimi ile mümkün olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.