Sakın, birkaç gün önce satın aldığınız ürünleri yine aynı fiyatla alacağınızı umut etmeyin.

Bırakınız birkaç günü iki gün önce hem de  devlet denetimli bir kuruluştan satın alınan ürünün  fiyatı  zamlanıvermiş.Siz bakmayın yetkililerin,” Sabredin yakın zamanda fiyatlar aşağı inecek” aldatmasına..Bırakınız fiyatların inmesini daha yukarı tırmanıyor.

Peki bunun sonu nereye varacak.? Bunlara fiyatların yükselmesine  dur diyebilecek bir merci yok mu?

 Her kurum fiyatı kendine göre belirleyip “İster alın ister almayın fiyatımız bu” derse bu milletin hali ne olur.? bakıyoruz, marketlerde görevlendiren bir eleman sürekli fiyat yazmakla meşgul.Bir kadının dediği gibi “Marketi, geziyordum satın alacağım ürünün yanından geçtim fiy<atına baktım. Dönüşte alırım diye düşündüm.Baktım ki birkaç dakika önceki fiyat değişivermiş. Bu şartlarda insanlarımız sağlığından da  olacak.Bakıyoruz herkes olanlardan şikayetçi

Fakat bu gidişe dur diyebilecek  halklın yararını sağlayacak bir kurum,makam  yok..Nerede halkın hakkını savunmakla yükümlü meslek kurum temsilcilerimiz,.Oda başkanlarımız.Ankara’da ne yapıyorlar .Bu olanlardan haberdar değiller mi? Tabii onlar için sorun yok. Kıyak üst düzeyde  maaşları var. Olanların böyle geçim sıkıntısı  çektikleri yok.

------------------

BU OLANLAR DERS OLMALI

Halkımız bu  olanlardan sorumlu olarak sadece siyasileri görüyor .Sorumluluğun büyüğünün onlarda olduğu kuşkusuz da,  toplumun hakkını savunmakla görevli olan ,onun için  yüksek maşı olan meslek kurum üst yöneticilerinin piyasanın bu durumundan sorumlulukları yok mu.?

“Daha önceki yılları bir hatırlayalım: Yine böyle ekonomik sorunlar gündemdeydi.O zaman en üst seviyedeki oda  yöneticileri Tüm Sanayici ve İşadamları dernekleri,  kısaca bütün ülkenin  finans kurum temsilcileri ayağa kalkmıştı. Zamanın hükümetine sayfalar dolusu ilan verip protesto etmişti.Şimdi o muhteremler neredeler?.Bu koşullarda hiç olmazsa oyarı görevleri olamaz mı?

Bırakınız, zamanın Başbakanı Bülent Ecevit’e yapıldığı gibi kasa atmayı,hiç olmazsa halkın sorunlarına sahip çıkamazlar mı? Hani “piyasanın çivisi çıkmış” diye bir söz vardır.Bugün yaşadığımız aynen o. Vatandaşlar durmasın uzatılan mikrofonlara dert yansın  Buna kimsenin aldırdığı da yok .Bazı medya kuruluşlarımız halkın bu davranışını suç göstermelik hareket  gibi gösteriyor.haber değeri dahi saymıyor. Böyle olunca  halk memnun gibi lanse ediliyor. Çok yazıkBu kurumların başkanlarını seçerken halkımız daha dikkatli olmak zorunda.

--------------------

BALKONLARIMIZ ÇİÇEKLE DOLSUN

Evlerimizin balkonlarının en önemli süsü çiçeklerle donatılmasıdır.Bazı balkonlarımız ve evlerin çevrensin  bu güzellikte olması Edirne’yi daha güzel yaşanılır bir kent duruma getiriyor. Bunu dikkate alarak evlerimizin balkonlarını çamaşır asılan görüntüsünden kurtarıp çiçek saksıları ile donatalım.Balkonların bu görüntüleri hem ev sahibi olanlara hem de oradan gelip geçenlere baharın güzelliklerini yansıtır.

Güzel olan kentimiz balkonlardaki çiçeklerle daha güzel hale getirir. Ne yazık ki,balkonlarımıza bu güzellikleri yansıtamıyoruz.Birçok evimin balkonu ya eşyalarla dolu ya da çamaşır serme alanı. Dileğim o ki, balkonlarının güzel olmasını isteyenler  çiçeklerle donatıp doğanın güzelliğini doya doya yaşar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.