Eski Askeri Hastane harabeleri yanında Askeri Hastane Şehitliği adında bir abidemiz var .Bunu yapanların ellerine sağlık.Orayı ziyaret ettiğinizde duygulanmamak mümkün değil.Ülkenin dört bir yanından şu anda sınırlarımızın dışında kalan yerlerden ve ülkemizdeki azınlıklardan oluşan şehit isimleri var.Şehit olanların tamamına yakını 20 yaşlarında. Daha  az yaşta olanlar da var. Buradaki kitabede hastanede şehit olanların sadece onda birinin ismi yazılmış.

Özenle yapılmış bir abide.Ecdadımızı hatırlatmak onların bu ülke için yaptıkları fedakarlığı kanıtlamak için  önemli bir yer.Gönül ister ki tüm halkımız  ve okul  öğrencilerimiz bu şehitliği ziyaret etsin.

Dedelerinin  bu ülkeyi canlarını feda ederek bizlere teslim ettiğini hatırlasın,unutmasın.

------------

ŞEHİTLİK YOLU ASFALTLANMALI

Köy yolarından ayrılarak  şehitliğe giden yol stabilize asfaltlanmamış. Birkaç yüz metre yolun asfaltlanması gerekmez mi?

Bu kadar önemli bir anıtın yolu da  düzenli olmalı. Şehitliği ziyaret edenlerin yolun bu durumu dikkatlerini çekiyor.Yetkililere iletilmesini talep ettiler.

------------

 FIKRA

YORUM

Bir Fransız’la bir Amerikan vatandaşı dertleşiyorlardı.

Amerikalı Fransız’a  sordu:

-“Sizin bayraklarınızdaki üç ren kneyi ifade ediyor?”

-“Ödeyeceğimiz vergileri” dedi Fransız.

-“Önce maliyeden mavi kağıtlar gelir. Yüzümüz sinirden bembeyaz olur.daha sonra da  öfkeden kıp kırmızı olur”

-“Tıpkı bizim gibi” dedi Amerikalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.