Futbol birkaç yıl öncesine kadar sadece erkeklerin yapabileceği bir spor dalı olarak biliniyordu.

Son yıllarda Kadınlarımız erkeklere has olan spor branşlarında,  ulusal ve uluslar arası başar sağladılar. Buna güreş de dahil.

Bir yandan erkeklerle eşit olma hakkını elde etmek içim meydanlara çıkan, mücadele veren, her türlü riski göze alan kadınlarımız  futbol sahalarında  da başarılı olmak için mücadele  veriyor.

 İlimiz Karaağaç mahallemizde kurulan, Olin firması tarafından desteklenen sarı siyah formalı Karaağaç Kadın Futbol Takımı ülke genelinde düzenlenen Kadınlar arası 3.lig Futbol turnuvasında mücadele veriyor.

Edirne Bayan futbol takımı gibi bu grupta Çanakkale ilinden Dardanel ve Çanakkale Gençlik bayan takımı ile Tekirdağ’dan bir takım mücadele ediyor.

Deplasman usulü yapılan maçlar sonunda grubunda ilk iki sırayı alan kadın futbol takımları 20 gruptan oluşan diğer bölge takımları ile karşılaşacak. Başarılı olanlar bir üst tura çıkacak.

Karaağaç bayan futbol takımını Emrullah Pirko çalıştırıyor.

Kadınların başarısını ülke genelinde kanıtlamak için var gücü ile mücadele veriyor. Yeni bir takım olduklarını belirten Pirko, zamanla ülke genelinde  başarılı takımlar arasında yer alacaklarını, kadın futbol takımını sporseverlerce desteklenmesi gerektiğini,Kadın futbol takımının başarısını Edirne’nin başarısı olacağını söyledi.

KARAAĞAÇ -3 TEKİRDAĞ-2

Hafta sonunda Saraçhane Stadında Tekirdağ Bayan futbol takımı ile karşı karşıya gelen Karaağaç Bayan Futbol Takımı zorlu geçen bir mücadele sonunda sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Maçı izlemeye gelen vatandaşlar genç bayanların bu başarısından mutlu olduklarını, kadın futbol takımının başarısı için herkesin destek verip başarıya katkı yapması önerisinde bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.