11 Ocak 2020 günü akşamı muhteşem bir konserde bulunduk.Trakya Üniversitesi Konservatuarı

Salonunda gerçekleştirilen konseri tanımlamak için ‘Muhteşem’ kelimesi bile az gelir.

Edirne Belediyesi Türk  Sanat Müziği Korosunun konserinden söz ediyorum.

Ne mutlu biz  Edirnelilere ki; böyle muhteşem bir amatör koroya sahibiz.Bu konser için öncelikle Edirne Belediyesi Başkanı Sayın Recep GÜRKAN ‘a teşekkür ediyorum .Çünkü Sayın Recep GÜRKAN bu koronun yaşaması ve yaşatılması için Edirneli ses ve saz sanatçılarına Belediyemizin olanaklarını sunmuştur.

Konserin ayrıntılarına gelince;Konserin ses sanatçıları 20 Bayan ve 10 Erkek’ten oluşmuştur.Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki; bütün ses sanatçısı hemşerilerimiz ,bu konsere bütün ciddiyetleri ile çalışmış ve başarmışlardır.Tüm koristlerimiz en güzel giysileri içinde sahneye çıktılar ve yaptıkları işin ciddiyetini kanıtladılar.

Konserin saz sanatçılarına gelince ;

KEMAN:Seven Sansı/KEMAN:Ali Karali/KANUN:Levent Sarıbaş/UD:Murat Bağdatlı/KLARNET:Gökhan Kaptan/ÇELLO:Göksucan Ar/PİANO:Sertaç Örs/KONTRBAS:Asal Altay/RİTM:Kaan Taşdelen/RİTM:Serhat Zımba/RİTM:Emrah Üst

Yukarıda isimlerini zikrettiğim bu çok değerli saz sanatçılarının tümü yaptıkları işin profesyonelleridirler.Yani bu sanatçıların tümü Türk Sanat Müziğinin kuramsal bilgilerini ve notasını en iyi şekilde deşifre ederek sanatlarını sürdürmektedirler.

Bu sanatçıların her birisi Edirne’miz için bir ayrı değerdir ve kazançtır.Bu sanatçılarımıza Recep GÜRKAN Başkanın yaptığı gibi sahip çıkılması, bu konserdeki güzelliklerin tekrar yaşatılabilmesi için şarttır.

11 Ocak 2020 günü akşamı gerçekleştirilen bu konserin iki kahramanından ayrıca söz etmeliyim :koroyu yöneten Ebru Gövez BALKAN 15 yıldan bu yana bu koroda korist ve solist olarak görev yapmış ve bu yıl bu çok değerli koroda şeflik görevi ile onurlandırılmıştır.Ebru Gövez BALKAN şefimizi tebrik ediyor ve bu başarılı performansını nice yıllar devam etmesini gönülden arzu ediyorum.

Koronun sazlarının yönetiminden sorumlu olarak görevlendirilen Seven SANSI’yı da  gönül dolusu sevgilerimle kucaklıyor ve kutluyorum.Müthiş bir disiplin içinde saz arkadaşlarını başarıyla yönetti ve dinleyenlerine bir muhteşem konser izleme olanağını sundu.

Seven SANSI bir de sürpriz yaparak, sözleri Ümit Yaşar OĞUZAN’a bestesi ise bana ait ;’SANA NASIL SUSAMIŞIM’ isimli şarkıyı bizzat çalarak ve söyleyerek seslendirdi.salonu dolduran yüzlerce izleyicinin nefesini tutarak dinlediği şarkı ,bitiminde ayakta alkışlandı.

Konserin bitiminde Edirne Belediyesi Kültür Müdürü Melih SERTTUNA ile Edirne Belediyesi Özel Kalem Müdür Egemen ILGIN sahneye gelerek şef Ebru Gövez BALKAN ile maestro Seven SANSIYA çiçek takdim ettiler.

Yazımızı bitirirken; bu güzel konserin hazırlanmasından sunumuna kadar emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Recep GÜRKAN olmak üzere, koronun şefi Ebru Gövez BALKAN’a maestro Seven SANSI’ya ve belediye personeline tebriklerimi ve teşekkürlerimi arz ederim.

Bu muhteşem koronun gelecek seferki konserini şimdiden sabırsızlıkla bekleyeceğiz.

NOT:Olanaklar müsait olsa da ;bu güzel konser güzel bir duyurum ile tekrar yapılsa…Eminim ki izleme fırsatını kaçıranlar çok sevineceklerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.