Bir eğitimci olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan hizmetlerinde ön sırayı kültürel etkinlikler ve turizme yönelik  kentimizi  tanıtıcı çalışmalar oluyor.

Bugüne kadar, Belediye Kültür Sarayı’nda bir dizi kültürel faaliyetler yapıldı. İlimizde uzun zamandır görmeye alışmadığımız bu etkinliklere diğer illerde rastlamak pek  mümkün değil .

Özellikle ülkemizde  bu tür kültürel faaliyetlerin ikinci plana itildiği bir zamanda eğitim  kökenli bir belediye başkanı olan Gürken  bu alanda öncülük yapıyor, tiyatrolar,konferanslar,müzik etkinlikleri söyleşiler  ile Edirne Belediyesi  bu konuda çağdaş bir kent olduğunu  kanıtlamış oluyor.

-------------------

ÖĞRENCİLERİN TATİL ZAMANI DA UNUTULMADI

 İlk öğretim  okullarının tatile girdiği günlerde  Belediye Başkanı  Gürkan yine devreye girdi.Karnesini getiren öğrencinin Kent Müzesine    gelip karnesini gösterip kitaplıktan bir kitap alacağı müjdesini verdi.Bu da Belediye başkanının eğitimci, olmasının bir göstergesiydi.

Gürkan ayrıca velilerden çocuklarına kitap okumasını,müzeleri  gezme ,kentimizi tanıma  önerisinde bulundu.

Son yıllarda kitap okumaya ilgini azaldığı bir zamanda bu  çok yerinde bir öneriydi.

Edirne’de belediyenin bu hizmetlerden habersiz kişilerin belediye başkanını yerli yersiz kıyasıya eleştirdiği bir zamanda bu  ve bunun gibi hizmetlerinin de göz ardı edilmemesi gerekir.

Bugüne kadar hiçbir belediye başkanının yapmaya cesaret edemediği alt yapı sorununa el atıp gerçekleştiren,su  çöp gibi bir dizi sorununu çözen, turizm için düzenlenen etkinliklerle Edirne’nin sesini duyuran, şehrimizi yurtiçi ve yurt dışında tanıtan Başkan Gürkan Kırkpınar ve diğer yöresel etkinliklerin daha geniş alana yayılmasında önderlik yaptı.

Kendisini yerli yersiz eleştirenlerin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bu tür faaliyetlerini de  görmemezlikten gelmemeleri gerekir.

-----------

ÇEVRESİNDEKİLER DE AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERMELİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın  bu hizmetlerinin tanıtımında  çevresindekilerin   de aynı  duyarlılık içinde olduğunu söyleyemeyiz.

Ekmeğini buradan kazanan bazı belediye mensuplarının çalıştığı kurumu kötülemede öncülük etmeleri “ekmeğini yedikleri çanağa. Edici” olmaları  çok düşündürücü.

Bu konuda Belediye Başkanı Gürkan’ın seçimin yaklaştığı bu  aylarda bu tür kişilere gerekli önlemleri alması gerekir.Hiç kimse kendi kurumunu yalan yanlış kötülemeye hakkı olamaz.Özellikle Edirne belediyesi gibi çalışanlara sosyal haklarının en iyi şekilde tanındığı bir kurumda  bu tavır sergileyenler bu görüşlerini yeniden gözden geçirmeli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.