Hem de doyasıya ve anlam yüklü programlarla.

Zaten İlimiz komşu İl Kırklareli ile birlikte bu konuda ülke genelinde derece yapan illerdendir.

Valilik ve Belediye her zaman olduğu gibi günün anlamına uygun Programlar ve aktiviteler ile tüm vatandaşların özlemle bekledikleri anma ve kutlama programlarını yaşamalarını sağladılar.

Bu yıl yapılan Çelenk sunma Programında eskiye dönüşü görmek şahsen beni olduğu gibi birçok insanımızı sevindirdi ve memnun etti.

Birkaç yıl önce Bayram kutlamalarından yapılan değişikliği protesto etmek anlamı taşıyan bir uygulama başlatılmış ve Cumhuriyet Halk Partisi her yıl Çelenk sunumunu parti olarak organize ettiği bir program ile gerçekleştirirdi.

Ama bu yıl bu olmadı ve CHP de örgüt olarak Çelenk sunumuna katılarak Valilik Programının uygulanmasına katkı verdi.

Olması gereken de buydu zaten.

Bunda Vali Ekrem Canalp ile Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın uyumlu ve olumlu diyalogunun etkisi mutlaka çok büyüktür.

Gerçi Belediye Başkanının 2014 yılında göreve geldiği andan itibaren tesis etmeye başlayıp başardığı ve oluşturduğu Voltran da bazı arızalar görünüyor olsa da Valinin de yakın ilgi ve alakası ile sanırım yeniden dağılmasına müsaade edilmeyecektir..

Dileğimiz de bu zaten.

Çünkü buna Edirne’nin ihtiyacı var ve devam etmeli.

Voltranı oluşturan bazı kurum yetkililerinin bu işin Mimarı Başkan Gürkan eski yaklaşımlarının bulunmadığı ve ilk göreve geldiği yıllardaki cana yakınlığı ve sokulganlığının azaldığı şeklindeki serzenişlerini dile getirdikleri söylense de, bunun yersiz alınganlıklardan ibaret olduğunu düşünenlerdenim şahsen.

Öyle olmamış olsa bu güne kadar değişen tüm Valiler ile tesis etmiş olduğu olumlu ilişkiler ve dostlukların yaşanması mümkün olurmuydu?

Valilik düzenlemiş olduğu Resepsiyon ile de tam not aldı.

Güzel hazırlanmış ve çağırılması uygun olan herkes davet edilmiş.

Mükemmel bir konuşma yapan Vali eşi ile birlikte konukları karşılarken göstermiş olduğu samimi tavır ve davranışları ile zaten bu gecenin güzel geçeceğini hissettiriyordu.

Ve..mükemmel bir konuşma ile salonu coşturmayı da başarması hafızalarda yer eden bir hitaptı bana göre.

Yanlız bitiminde her yıl çalınan Onuncu yıl Marşı yerine konular Müzik beklenen coşkuyu veremedi ve her yıl Bayrakları ile adeta coşan katılımcılar belki daha sonra gelir düşüncesiyle beklediler tabiî ki.

Belediye Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında güzel aktiviteler gerçekleştirdi.

Çocuk Parkı açılışı ile hem Çocukları sevindirdi hem de genç yaşta hayata veda eden Cumhur kardeşimizi ebediyen anılacak bir isim olarak bu parkta yaşatmayı tescilledi.

Hasan Ali Yücel Parkındaki etkinliklerde adeta Çocuk Bayramı 23 Nisanı aratmayacak cinstendi doğrusu..

Muhalefet Partisi yetkililerinin Dinazor Parkı olarak adlandırmalarına sitem eden konuşmasında yapılanları tek tek anlatan ve buranın bir Müze olduğunu vurgulayan Başkan Gürkan’ın, çocuklar ve veliler ile ilgilenmesi beğeni topladı.

Recep Gürkan’ın vizyon projelerinde biri Balkanların ve Türkiye’nin en büyük enteraktif çocuk müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda; Atatürk’ün çocuklarıyla buluşmuş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.