Edirne'nin 99 kurtuluş yıldönümü halkın da bayram alanını doldurmasıyla, bu yıl da coşku ile kutlandı.

Türk bayrağını alan herkes başka işini bırakarak kutlama alanına koştu. Havanın da iyi olmasından yararlanan Edirne halkı bir kez daha kurtuluş heyecanını yaşadı.

Başka illerde kurtuluşların böyle coşkulu kutlanmadığı söyleniyor. Yurdun başka bölgelerindeki kurtuluş bayramlarında katılan kentimizde ikamet eden vatandaşların ifadeleri bu.

Edirne halkı tarih boyunca defalarca düşman istilasına uğramış esaretin acısını çok çekmiş bir il. Onun için bağımsızlık ve özgürlüğün kıymetini herkesten çok iyi biliyor. Yaşanan onca acıların ardından bağımsızlığa kavuşmamızı sağlayan Atatürk ve arkadaşlarına bağlılığından, sevgisinden ödün vermiyor.

Bu duygularla Edirne'nin Kurtuluş Bayramı törenleri her zaman aynı heyecan ve coşku içinde kutlanır.

Hava koşulları kötü olsa da her zaman halk törenleri izlemek, kurtuluş senaryosunu görmek için bayram alanında yerini alır.

Bayram günlerinde işgal günlerinde yaşanan acılar bir kez daha hatırlanır, ülke bağımsızlığının önemi vurgulanır.

--------------------------

BELEDİYE ÇEVRESİNDEKİ RESİMLER ÇOK ŞEYİ İFADE EDİYOR

Edirne halkının kurtuluş önderlerine, Ata'sına bağlılık duygusunu, sevgisini görmek için Edirne Belediyesinin dış duvarlarında resimlere baktığımızda daha iyi anlarız.

Atatürk'ün 1930 yılında Trakya gezisinde Edirne'ye gelişi sırasında çekilen resimler, Ulu Önderin Edirne halkıyla bütünleştiğini, halkın Atasını bağrına bastığını gösteriyor. Menemen'de o irtica olayı olmasa Atatürk Edirne'de bir süre daha kalmayı amaçlıyordu.

Daha o günlerden başlayan Atatürk sevgisi daha sonraki yıllarda artarak devam etti. Bunun en iyi göstergesi kentin kurtuluş bayramlarında görülüyor.

Kısaca Edirne'nin kurtuluşu törenleri şartlar ne olursa olsun aynı coşku ve heyecanla kutlanıyor. Bu yıl yapılan törenlerde çok daha başka heyecan vardı.

Halk törenden geçenleri alkışlayıp Cumhuriyete ve bu ülkeyi bize kazandıranlara bağlılıklarını bir kez dah kanıtladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.