Bölgenin yıldızı, tarihi kent,Avrupa’ya açılan  4 gümrük kapısı bulun Edirne  ne yazık ki bölgemizde piyasanın alışverişin en pahalı olduğu  bir il görüntüsü veriyor. Bu pahalılık nedeniyle yerli ve yabancı turist sayısında azalmanın görüldüğü bir il görüntü oluşuyor.

Bunu ben söylemiyorum ,çarşı pazarı dolaşıp bu konuda gelen turistlerden  bilgi alanlar ifade ediyor Bu kentimiz yararına bir görüntü değil. Bazı kişilerin zenginliği için Edirne imajına zarar verilmemeli.Gerek çarşı pazarda gerekse sanayi kurumlarının fiyatları çevre il ve ilçeler dikkate alındığında  çok daha yüksek olduğu  söyleniyor. Özellikle yiyecek satılan yerlerde bu pahalılık çok daha yüksek.Başka illerdeki lokantalarda  müşterilere sunulan çay için ücret alınmaz.Alınması yasal olduğu halde  müşteriye ikram olarak verilir.Bizde bazı anlı şanlı lokantalarımız yenen yemeklerin fiyatına  ilaveten  15 lira çay parası ilave ediyor.Bir vatandaşımız  bunun belgesini gösterip “ Ben yediklerim için  ödediğim ücretin yüksek olmasına üzülmedim.Fakat  bize sunulan çay için para alınmasına üzüldüm.Bu Edirne turizmi için  zarar verecek bir uygulama .

Turist yolunacak kaz gibi düşünülmemeli.Fiyat tarifelerinde çay fiyatı olmamasına rağmen bir bardak çay parası alınması  gerekir mi? Bu konuyu yetkililerin bilgisine sunarım.Bu pahalılığın daha da artması ile Edirne’ye gelen turistler komşu illere  akın eder.Bu da Edirne’nin yararına yerine zararına olur.Bazı kişilerin çıkarı için  Edirne’nin zarar görmesine izin verilmemeli” Uyarısında bulundu.

Kentimizde yeterli piyasa denetimi yok.Her satıcı kafasına göre fiyat uygularsa bunu sonu nereye gidecek.İlgililerin kulaklarını çınlatmak istedim.

----------------------

ÜÇ ZARF

Bir ülkenin hükümdarı  halkın yönetimine karşı tepkisinin önüne geçemiyormuş.Padişah bunun için bir bilge kişiye danışma gereğini duymuş.O kişi padişaha “sana üç zarf veriyorum.halkın yönetime karşı tepkisinin arttığı dönemlerde bunları sıra ile açacaksın” önerisinde bulunmuş.

Hükümdar  sevinerek zarfları almış.yine halkın yönetime karşı tepki gösterdiği bir zamanda zarfların ilkini açmış. Zarfta “halkın ihtiyacı olan ürünlere zam yap tepkisini gör” deniliyormuş.

Padişah iğneden ipliğe zam yapmış. Adamlarına halkın zamlar karşısında ne yaptığını öğrenmek istemiş. Adamları halkın ağlayıp sızladığını söylemiş. Bir zaman sonra yine halkın yönetime karşı

isyanı başlamış.Bu defa ikinci zarfı açmış.Orada da zam yapılması öneriliyormuş.Vezirler halkın zamlar karşısında tavrını  soran padişaha  toplumun yine ağlayıp sızladığı haberini vermiş.

Aradan bir zaman geçtikten sonra yine halkın tepkisine  zamla karşılık vermiş . Halkın hükümdara  karşı tepkisini görmek isteyen adamları  halkın bu kez  ağlayıp sızlanmak yerine oynayıp eğlendiğini  görmüşler   vezirler  bu durumu padişaha bildirmiş.Padişah zamlara son verilmesi önerisinde bulunmuş. Bu arada üçüncü zarfı açmış. Açılan zarfta kendisine “sen de gelecek olana  üç zarf hazırla” deniliyormuş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.