Beş yıl önce kaleme aldığım bir köşe yazımın bir bölümünü tekrarlayarak bu günkü yazıma başlamak istiyorum. ETSO da yapılan CHP İl Kadın Kolları Kongresinde bu görevi başarı ile yürüten mevcut Başkan Çiğdem Gegeoğlu yeniden İl Kadın kolları başkanlığı görevine seçildi.Başka aday zaten yoktu ve tek adaylı bir seçim olmasına rağmen çok coşkulu ve çok kalabalık partili katılımı ile gerçekleşti.Salonu dolduran kadınları davalarına sahip çıkan partililer olarak tebrik etmek gerekir.Tabiiki bu birlik beraberliğin tesis edilmesinde büyük payı olan Gegeoğlu'nu da kutlamak gerekir.

CHP de kadın kolları gerçekten de yıllardan bu yana iyi işler ve çalışmalar ortaya koyuyor. Sanırım 2013 yılında o zamanda Başkan olan Çiğdem Gegeoğlu’nun yapmış olduğu önemli etkinliklerdeki başarısı nedeniyle köşeme taşıyıp hakkı olan övgüyü de yapmıştım. Böyle olunca da tabii ki başarı bir başkanı bırakmazlar ve her seçimde görevi kendisine tevdi ederler.Her siyasi partide kadınların çalışmaları her zaman daha etkin ve başarılı olmuştur.

Kadın oluşları nedeniyle her kapıyı çalıp içeriye girme şansları olduğu için ev halkı ile yakın temasta hep başarı elde etmişlerdir. CHP de bu daha da belirgindir.Hamdi Sedefçi'nin seçim kazanmasında kadınların rolü çok büyük olmuştur.Keza Recep Gürkan'ın da gerek Milletvekilliği seçiminde gerekse de Belediye Başkanlığı seçiminde kadınların göstermiş olduğu başarı hiçbir zaman inkar edilemez.Nitekim Başkan Gürkan'da bunu her platformda dillendirerek kendilerine teşekkür etmiştir.Bu seçimde yaptığı konuşmada olduğu gibi…

Söz alarak bir konuşma yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan kadınlar ile ilgili o kadar önemli konulara değindi ki; kadınlara karşı duyduğu sevgi ve saygının yapmacık değil gerçek olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.Siyasi hayatında kendisine verdikleri desteği anlattı.Partisine verdikleri katkıyı dile getirerek onlara minnettar olduğunu ifade etti.Onları bir anlamda tahrik edip kışkırtmaya da çalıştı."SİZE BU AYIP YETER" sözünü bir kez daha dile getirerek Edirne de sadece 3 kadın Milletvekilinin seçildiğini ve son Milletvekilinden sonra 27 yıldan bu yana kadın Milletvekilinin çıkmadığını söyleyerek kendilerini bu konuda istekli ve etkin olmaya çağırdı.Herkesin aday olma hakkı vardır dedi ve tüm kadınları böyle görevlere talip olmaya çağırdı.Pekiyi Çiğdem Gegeoğlu aday odluda ne oldu? Ankaradan geri döndü.Şimdi Çiğdem şunu demez mi? “Bize verdiğiniz değerli göstermek anlamıdaki “Size bu ayıp yeter” sözü doğru bir söylem ama eylemde maalesef hayata geçmiyor.31 kişiden oluşan Belediye Meclisinde kaç tane CHP li kadın üye var?

Bir başka Parti İYİ Partide durum kadınlar adına daha vahim bana göre.Bakın İyi Parti Edirne İl Başkanlığınca yapılan açıklama bu vahameti görmek mümkün.,İşte o yazı;”İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, YSK tarafından adaylığı düşürülen Mehmet Akalın’ın yerine birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterilen İmren Çakırlar’ın milletvekilli adaylığından istifa ettiği belirtildi.Açıklamada, Çakırlar’ın istifa dilekçesini İl Seçim Kurulu’na sunduğu kaydedildi.Çakırlar, YSK tarafından milletvekilliği adaylığı yasal süre içerisinde kamu görevinden istifa etmediği gerekçesiyle düşürülen Mehmet Akalın’ın yerine aday olarak gösterilmişti.”

Neden bu açıklamayı yıllar sonra hatırlatıyorum diye merak edenler olur. Çünkü İYİ Partinin kadınlara çok değer veren bir Parti olduğunu sık sık dile getİrenler varda ondan.

Pekiyi soruyorum; kadına verilen değer bu mu? Sen Kadın olduğun için seni ikinci sıraya alıyoruz diyerek dilekçesini alıp Seçim Kuruluna bildirilmesine İmren Çakırların itiraz etmesi mümkün mü? Tabiiki hayır. Çünkü onun yerine geçecek ve Milletvekili seçilecek olan kişi onun Kocası da ondan yok.3.sıra adayı başka bir kadın olsaydı bunu yapmak mümkünmüydü? Olsaydı bu kadına verilen değeri küçülten hareket ve uygulama yapılabilirmiydi? Veya İmren Hanın milletvekili olsaydı eşi Orhan Çakırlardan daha mı başarısız olurdu. Nihayetinde bir Muhalefet milletvekili olarak önerge verip İktidarı eleştirirdi. Çünkü Çoğunluğu elinde bulunduran bir İktidar Partisinin Muhalefetten çekineceği bir husus yoktur. Çoğunluk olduğu için itirazda etseniz Meclisten geçer.Bunlar oluyor demek ki. Kimse hatta hiçbir parti biz kadınlara çok değer veriyoruz diyerek İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi kadrolarında kadınları seçilebilir yerlere koymuyor. Ak Partiye bakın, CHP ye bakın, MHP ye bakın ayni anlayışı görmek mümkün. Seçimler yaklaştığında Allah uzun ömür verirse Kadınların haklarını ve hak etikleri haklarını almaları konusunda çok fazla yazıların olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.