Edirne spor geçen yıl kıl payı kaçırdığı şampiyonluğu bu sene yakalayacak mı.?

İnşallah yakalar.

Çünkü iyi bir başlangıç yaptı ve geçtiğimiz Pazar günü de güzel bir oyun ile şirin ilçemiz Uzunköprü’nün takımını 1-0 yenmeyi başardı.

1950-1960 yılları arasında Edirne Spor’un maçlarına hemen her hafta giderdim. O yıllarda Edirne’de dört büyük futbol kulübü vardı ve bunların maçları çok tatlı bir rekabet içinde geçerdi. Bu takımlar; 1-Edirne Spor 2- Meriç Spor 3-Tunca Spor 4-Arda Spor 5-Güneş Spor idi.

Ben o yıllarda Karaağaç Mahallemizde bakkal dükkânı işleten İtalyan Benito Sanzoni’nin dükkanında getir-götür işleri yapıyordum. Benito o yılların büyük takımlarından olan Güneş Spor’da kalecilik yapıyordu. İyi bir sporcuydu ve Edirneliler tarafından çok seviliyordu. Onunla her Pazar maçlara gelirdim ve bir kenarcıktan müsabakaları izlerdim.

Şimdilerde ise Edirne Spor’un maçlarını gazete haberlerinden takip ediyorum. Bir şekilde bir gönül kırgınlığım var. Bu nedenle maçlarına gitmiyorum.

Nedeni şudur: 1998 yılında büyük emekler vererek Edirne Spor’a çok güzel bir marş yazdım. Hep tekrarladığım gibi; bu marşı da Belediye Bandomuzla beraber meşk ederek CD haline getirdim. Bu CD’yi birkaç maçta öylesine çaldırdılar ve marş amigoların gürültüsünde kaybolup gitti.

Birkaç yıl evvel kulüp adına bu marşın kullanım hakkını da küçük bir ücret karşılığında benden aldılar. Aldılar amma hiçbir yerde de kullanmadılar.

Oysa bu marş Belediye Bandomuzun repertuarında var. Her maçın öncesinde bu marş bir kere çalınsa dahi izleyicide iz bırakacak ve tekrarı istenecektir.

Bu, yapılmadı.

Umarım; bu uyarımdan sonra kulüp yönetimi bu konuya bir el atar. Çünkü bu marş gerçekten her sözü slogan olacak nitelikte bir marştır ve ezgileri de kulaklara gayet hoş gelecektir.

Yazımızı bu marşın sözleriyle bitirelim.

EDİRNE SPOR MARŞI

Edirne Edirne Edirne Spor

Şampiyonluk sana çok yakışıyor

Güzel Edirnemin kulübüsün sen

Sevginin sporun sembolüsün sen

Sarı kırmızılı formalarınla

Gönlümüzün açan bir gülüsün sen

Nakarat:

Çok yaşa Edirne Spor!

Çok yaşa Edirne Spor!

Bir iki üç hey!

Bir iki üç hey!

Haydi haydi kızanlar üç beş atalım

Şampiyonluk tadını biz çıkaralım

Beyazıt SANSI 1998-EDİRNE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.