21 Haziran tarihinde yani benim yaş günümde her yıl olduğu gibi yirmi yılı aşkın bir süredir görev yapmakta olduğum Edirne Televizyonu personeli kardeşlerim bana yaş günü pastası kestirdiler. Sağ olsunlar evladım gibi sevdiğim ve her zaman sevgi ve ilgilerine mazhar olduğum kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Bu mütevazı törende yaptığım konuşmamda yaz sezonu nedeniyle yeni çekimlerine ara verdiğimiz Yerel Gündem Programım ile ilgili de açıklamalarda bulundum.

İzleyenlerim ve okurlarım yeni formatın neler içereceğini ve nasıl bir kurgu ile gerçekleşeceğini merak etmiş olmalılar ki, bu konuda oldukça yoğun iletiler aldım.

Bilgilendirmem gerektiğini düşünerek kısada olsa açıklama yapmak istedim köşemden.

Yerel Gündem yıllardan bu yana olduğu gibi yine stüdyo ve dış mekân çekimlerini içerecek.

Bu sezon Yerel Gündem teşkil eden konuları bizzat yerine giderek mekânında çekim yapmayı ve değerlendirmeyi daha fazla yapmak istiyorum. Olayı cereyan eden yerde anlatmanın yorumlamanın ve konu ile ilgili konuklardan bilgi almanın daha etkili ve kalıcı olacağını düşünüyorum.

Örneğin; Sinan Köy Manastırı ve Kalesini anlatmak ve izleyenlere göstermek için orada çekimler yapmak ve görüntüler yerine objelere temas ederek anlatmanın daha güzel ve gerçeğe yakın olacağı inancındayım.

Makedon Kuleden bahsederken çekimleri yerinde yayıp konular ile gerçekleşecek söyleşileri orada yapmak daha anlamlı olacak görüşündeyim.

Gazimihal Hamamının yıllardan beri hala o metruk hali ile el değmesini bekleyişini bizzat orada konuşmanın çok daha etkili ve uyarıcı olacağına inanıyorum.

Tabiî ki yine konuklar alıp stüdyoda konuları konuşarak izleyenleri bilgilendiren programlarımız çokça olacak.

Yerel Gündem Programı tüm Yerel Olayları yerel ve yetkili insanlarla irdeleyip, inceleyip izleyenlere aktarmaya ve onları bilgilendirmeye çalışan bir program olacak.

Edirne’nin İlk ve Tek Televizyonu olan ETV de yayınlanan ve şu anda en uzun soluklu programlardan biri olan Yerel Gündem Programına arzu eden ve kamuoyunu bilgilendirmek isteyen herkes konuk olabilecek.

Bu konuda 2005 yılında yazmış olduğum bir köşe yazımın bir bölümünü paylaşarak bu konudaki hassasiyetimi ve bunun aynen devam ettiğini anlatmak için sizlerle paylaşmak istiyorum.

15 Temmuzda başlayacak olan Yerel Gündem Programını her zaman olduğu gibi yine ilgi ile izleyeceğiniz inancı ile eski köşe yazımı sizlere sunuyorum.

“”YEREL GÜNDEME HERKES ÇIKABİLİR.

ŞARTIMIZ BAKAN VEYA VALİ OLMAK DEĞİL,İNSAN OLMAKTIR..

17-05-2005

Akşam gerçekleştirmiş olduğum Televizyon programım Yerel Gündem’in konukları, Edirne Tarihi Kırkpınar Davul Zurna ekibi Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleriydi.

Başkanları Günay Zurnanın talep ettiği programa konuk olabilme olanağını kendilerine verdim.

Telefon eden, e-mail gönderen bazı vatandaşlarımız, geçen hafta programımın konuğu olan Vali Nusret Miroğlu’ndan sonra bu dernek üyelerinin konuk olarak alınmasını yadırgadıklarını belirtmişler.

Ben de onların bu düşüncelerini yadırgıyorum doğrusu.

Bundan daha doğal ne olabilir ki.

Televizyona çıkmak için illaki Vali, Bakan, belediye başkanı mı olmak gerekiyor?

Elbette hayır.

Edirne televizyonunun işleyiş felsefesinde böyle bir anlayışa yer yok.

Makam ve şöhretten önce insanlığa önem verir bu kurum.

İnsanı insan olarak kabul ettiğimiz de zaten böyle bir düşünceyi benimsemek değil, aklımıza dahi getiremeyiz.

Saydığımız tüm sıfatlar insanların sonradan kazandıkları ve görev ifa etmek adına üslendikleri makamlardır.

Benim programım dâhil olmak üzere Edirne televizyonunda yayınlanmakta olan tüm programlara konuk olmanın tek şartı insan olmaktır.

Bir kültürü, bir geleneği yaşatan ve sanat denen o büyük kabiliyeti en iyi bir şekilde icra eden bu güzel insanların Yerel Gündem de ve ETV de her zaman yeri olmuştur ve olmaya da devam edecektir.”””

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.