Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Edirne Koordinatörü Harun Karaca Edirne ziyaretinde sitem,yol göstericilik ve hataları anlatma bakımında Parti yöneticilerine ve Partililere;"Neden Seçim kazanamıyoruz" sorusunu sormuş tatmin olmayınca da kendisi cevaplayarak şunları söylemişti;

“O kusur bize yani buradaki heyete ait.Giremediğiniz yer sizin değildir.

Herkes üstüne düşeni yapacak.

Selam vermeye korkuyoruz.

Adam size niye oy versin? Selam vermiyorsunuz, evine, köyüne gitmiyorsunuz.

İrtibat bürosunun ya da ilçe binasının açılışına gittiğimizde bize doğru düzgün ziyarete bile gelmiyorlar diyorlar.

280 tane kapıya gitseniz Edirne'yi kazanırız.

Asıl olan iletişimdir. Her konuda konuşuruz ama Öyle bir suratla gidiyoruz ki; karşımızdaki insan gördüğü anda yolunu değiştiriyor.

Onun için bizim özellikle samimi olmamız lazım”

Daha O zaman; "ne kadar doğru tespitler"demiştim.

O Günden bu güne herkesin beklediği bu tenkit,tespit ve uyarıların ne zaman dikkate alınarak Partinin Edirne de büyümesi sağlanacağı beklentisi hala umutla köşede duruyor.

Uygulamada bu güne kadar gözle görülür bir değişim yaşanmasa da,Mevcut Yönetimin şu anda sahadaki gayretli görüntüsü veren çalışmaları İba ve Yönetiminin Karacanın ne demek istediğini anlamış olarak kabul edilebilir.

Çünkü vatandaş ziyaretleri ve Halk ile bire bir temas ve göz göze geliş eskiye oranla farklı bir görüntü veriyor.

Böyle devam eder mi?

Bilemem ama ederse siyasi anlamda yararlı olacağı kesin bana göre de.

Ben her zaman şunu söyler ve yazarım; "Siyaset gönül alma ve gönül verme işidir,hatta sanatıdır" da.

Milletvekili Fatma Aksal'ın görevini başarılı bir şekilde yerine getirme gayretleri parti tabanında memnuniyetle karşılanırken İl Yönetiminin kendisine daha yakın ve candan yaklaşması gerektiği görüşü de bir hayli fazla kişi tarafından ifade ediliyor.

Belgin İba yönetimi şu anda verdiği sözü hiçbir zaman ötelemeden yerine getirmenin o insanın güvenini,sonrada oyunu kazanmak için yeterli olduğunu düşünerek hareket etme gayretinde görünüyor.

Hastaların, öğrencilerin, asker ailelerinin,düğüncülerin, cenazesi olan ailelerin kendisini dört gözle beklendiğini bilerek siyaset yapıyor izlenimi veriyor.

Bu da bir siyasi parti için kazanç elbette.

Yeterli mi?

Değil elbette çünkü Edirne deki bu mağlubiyetlerin sonlanması için çok daha fazla siyasi çalışmalar ve sonucunda başarılar elde edilmesi gerekiyor.

İba ve ekibi görev süresi içinde Genel Merkez ile İlişkilerinde özelinden çok Edirne temasları yaptığı izlenimini kuvvetlendirip Edirnelilerin beklediği kazanımları elde etme gayreti içinde olmalıdır.

Veya böyle bir algıyı yıkmak zorundadır.

Bu davranış ile de Üç dönem oylarını arttırarak İktidar olma başarısı göstermiş bir siyasi parti olan Ak Partinin Edirne de hak ettiği güç ve prestiji kazanma başarısı elde etmelidir.

DEVAM EDECEĞİZ....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.