Daha önceki seçimlerde istediği sonucu alamayan ,son mahalli seçimi de kıl payı İYİ Partinin desteği ile kazanan  CHP eski yöneticileri  o başarılı günlere erişmek ve partilerini daha üst seviyeye ulaştırmak için bir dizi toplantı yapıyor.Edirne’de CHP’de görev almış eski il, ilçe başkanları,milletvekilleri yapılan toplantılarla zamanında ve erken yapılacak bir seçimin çok önemli olduğunu,şu anda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu ve bundan kurtulmak gerektiğini halka duyurmaya çalışıyor.Amaçlarının partide bir koltuk kapmak olmadığını CHP Edirne yönetiminin bu olumsuz gelişmeler karşısında duyarsız kaldığını bu koşullarda gelecek seçimlerde partilerinin  başarılı olamayacağını söylüyorlar.Genel görünüme  partinin bugünkü durumuna bakıldığında buna hak vermemek mümkün değil. CHP Edirne örgütünde  bir rehavet var .Ekonomideki açmaz nedeniyle  halk zorunlu olarak kendileriner oy vereceği havasındalar. Genel merkez yönetimlerinin ülkenin dört bir yanında partilerinin sesini duyurmaya çalıştığı bir zamanda sosyal demokratların kalesi olduğu iddia edilen bir ilde CHP yönetimi aynı gayret içinde değil.Başka illerde hatta CHP’nin çok az oy aldığı illerde partililer gece gündüz çalışırken Edirne’de aynı çaba yok:Bu durum partililer tarafından da biliniyor.Parti yönetimi ile  oy verenler arasında kopukluk bir türlü giderilemiyor. Bunu anlamak için kahin olmaya gerek yok.halkın arasında dolaşıp bilgi almak yeterli.Halk iktidardan yana şikayetçi fakat muhalefegte de güven duymuyor.CHP’nin oylarını yükseltememesi,yerinde sayması bundan.

Bu sorunların bir kez daha gündeme geldiği son toplantı eski adıyla Acar Parkta yapıldı.gecikmeli de olsa  kadınlar günü ne3deniyle yapılan toplantıya CHP eski Edirne milletvekili Rasim Çakır,eski il başkanlarından Gürken Güneser, Teoman Özdöl, eski Edirne belediye başkan vekili Namık Kemal Döneneken,İl genel meclis üyelerinden Erdal Akgün, Asım Uyguner,eski millet vekili aday adayı  Engin Çoğal katıldı ve yaptıkları konuşmalarla ülkenin içinde bulunduğu ekonomik açmazı  açıkladılar.Ülkede demokrasinin kuruluşunu sağlayan bir parti olarak  bu demokrasi ve ekonominin  zor şartlarında partilerine büyük görev düştüğünü söylediler.

CHP Edirne örgütünün  partini oyunu artırmak için yeterli gayret göstermediklerinden yakındılar. Bunu sağlamak için kadınlara büyük görev düştüğünü erkekler olarak bu görevi yeterince başaramadıklarını kaydettiler.

------------------

GENEL MERKEZ BU ÇALIŞMAYI DİKKATE ALMAK ZORUNDA

 “Nasıl olsa parti kongreleri ertelendi görev bizde yine bizim dediğimiz olacak” anlayışı ile  hareket eden CHP yöneticileri  kendi kabuğuna çekilmiş durumda partilerine yönelik eleştirileri dikkate almıyor.Bu durum Edirne’de CHP’ye başarı getirmez oylar daha önceki seçimlerde daha geri düşebilir.

  Bu durum Genel merkez yönetiminin de dikkatini çekmeli.Bunun önüne geçmek için gereken yapılmalı.Genel merkez tarafından görevlendirilenler her zaman parti yöneticileri ile temasa geçip halkı nabzını onlarla birlikte görmek istiyor.Bu sağlıklı yol değil. Halakın CHP’ye eğilimini görmek isteyen yöneticiler onları dışında halkla  ve çeşitli kurum yöneticileri ile görüşerek partini  gücünü geldiği durumu daha somut şekilde anlayabilir.Bu arada parti yönetimi ve CHP’nin başarısı için çaba harcayan gruplar  halkın nezdinde aynı amaç için mücadele ettiklerini hiç birinin koltuk peşinde olmadığını halkın içinde ter alarak inandırmalı.

-----------

KATILIMLAR HER YAŞA YAYILMALI

Kadınlar günü nedeniyle yapılan toplantıya  katılanlara bakıyorum genellikle yaşlı   ve bu konulara daha duyarlı kadınlar.Böyle toplantılara her yaştan partilinin katılması sağlanmalı.Bu sağlandığı zaman yapılan etkinlik daha yararlı olur.Böyle toplantılar parti yönetimi için farklı amaca çekilmemeli.

Eski yöneticiler  kendi çabaları ile partilerini başarısı için gayret içindeler.Yapılan eksiklikler giderildikçe,halkın karşısına daha geniş katılımla çıkıldıkça  bu çalışmanın halka güven vereceğini sanıyorum.Partisini başarısı için çaba harcaması gereken parti yönetimleri ve onlara kol kanat gerenlerin de bu alanda destek vermesi gerekir.Aksi durumda  seçimlerde yaşanacak bir başarısızlık en çok onların sırtına yüklenecek.Beklenen o ki, kısa zamanda  bunu dikkate alıp  partilerinin  başarısına katkı sağlarlar.Bazı yöneticilerin şimdiden koltuk kapma peşinde olduklarını duyuyoruz.Bunların beklentileri hayalden öteye gitmez.CHP bundan önceki seçimlerde düştüğü hataya düşmeyeceğini sanıyorum.Herkes hesabını onun bunun desteğini sağlamasını beklemek  yerine  partinin  başarısı olması yönünde aramalı. Yoksa umdukları dağlara kar yağar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.