31 Martta yapılan mahalli seçimleriyle Edirne merkez mahalle muhtarlık seçimlerinde 7 Kadın muhtar seçimi kazandı. Edirne nüfusu seviyesinde olan illerde kadınların böyle bir başarısı yok.

Bu seçimde Edirne merkezde tarihte ilk kez bir kadın belediye başkanının zaferi ile sonuçlandı. Av Filiz Gencan Akın CHP belediye başkanı oldu.

İl Genel Meclisi seçiminde CHP üyesi Çiğdem Gegeoğlu partisinin kadın kolları başkanlığın seçildi.Edirne İl başkanı Samet Kahraman’ın istifasından sonra bu göreve CHP belediye meclisi üyesi Av Harika Taybıllı atandı.

Bunu yanında Ak Partide de İl Başkanı bir kadın Belgin İba seçim sonrası yine Edirne il Başkanlığı görevini sürdürüyor.AK Partinin Edirne milletvekili yine bir kadın Fatma Aksal,Bu ülkemiz demokrasisi açısından çok olumlu bir görüntü.

Kadınların da erkekler kadar siyasette söz sahibi olduğunu gösteriyor.

Ülkemizde ve bölgemizde uzun yıllar erkeklerin hakimiyetinde sürdürülen siyasette kadınların da söz sahibi olması,bunu kentimizde başlaması başka iller için de örnek oluşturacaktır.

Gönül isterdi ki kadınların bu başarısı diğer meslek dallarından,odalarda,sendikalarda ve diğer meslek kuruluş yönetimlerinde de kadınlara yönetin hakkı tanınsın.

Bu sağlandığı zaman demokrasimiz daha güvenli hale gelecek.Her türlü engellemelere rağmen kadınların siyasette ve diğer alanlarda yönetici oranı artarak devam edecektir.

Ulu Önder Atatürk’ün hayalindeki demokrasi yöntemi böylece geçte dolsa gerçekleşmesi için adımlar atılıyor.Bunu devam ettirebilmek için kadınlarımızın sorunlarına sahip çıkması bu görevi erkeklere bırakmamaları gerekiyor.

Meydanlara çıkıp hakkını çekinmeden arayan kadınlarımız siyasi ve diğer alanlardaki haklarını da sahiplenerek ülke idaresinde erkekler kadar söz sahibi olduklarını kanıtlamalı.

-------------------------

FIKRA

KARISINI NEDEN BETONA GÖMMÜŞ

Meksika’da bir milletvekili karısını öldürmek suçundan tutuklanmış.Polis yaptığı araştırmada adamın karısını öldürdükten sonra cesedini evin temeline gömüp üzerine beton döktüğünü belirlemiş.

Canavar kocaya:

Karını neden evin temeline gömdün? Diye sormuşlar.

O kendi istedi ”demiş

Neden o istedi?”

Hiç bıkıp usanmadan bana evi üzerime yap deyip duruyordu,be de yaptım”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.