31 Martta yapılacak muhtarlık yarışında kadınlarla erkekler kıyasıya yarış halinde. Edirne merkezinde yapılacak muhtarlık yarışına  çok sayıda muhtar adayı katılıyor.

 Bu yarışta erkelere karşı kadın adaylar da iddialı hazırlanıyor.

Ev ev dolaşarak adaylığını açıklayan kadın muhtar adaylarının seçimi kazanmaları  Edirne’mize  ve demokrasimize yakışan bir durum olacak .Halkımız erkekler gibi kadın muhtarları da  orada görmek istiyor.Muhtarlıklarda bir işlem yaptırmak için erkekler kadar kadınlarımız da gidiyor.Onu da dikkate almak lazım.

Ülkemizde erkekler gibi sosyal ve siyasal hakları olan kadınlarımız muhtarlık görevinde de hakları olan  yerlerini almalı Atatürk yıllar önce buna dikkat çekerek  Gül Esin Hanım adında bir kadınımızın  seçilmesini  sağlamıştır. Bu sayının günümüzde artarak devam etmesi gerekir.

Kadınlarımız, bu seçimde ilimizde  daha çok  kadın muhtarın olmasını arzuluyor.Har ne kadar mevcut muhtarlar  seçilme imkanlarını daha iyi kullanmalarına rağmen bu engeli aşarak seçimi kazanma şansı bulacak kadın muhtarlarımız olacak.

---------------

MUHTARLIKTA SINIRLAMA OLMALI

Bakıyoruz ,ilimizde dört beş kez muhtar olanlar var .Bunlar yerini genç adaylara bırakmalı.Onlara da bu imkan sağlanmalı.Bugüne kadar  muhtar olup yaşı ilerlemiş olsa da muhtarlığı bırakan birine tanık olmadık. Ömürleri muhtarlıkta geçenler var.

Bunlar yeri geldiğinde  görevi bırakmasını bilmeli.Eski muhtarlar gelişen teknolojiye ayak uyduramıyor.Kendilerine verilen görevi yerine getirmede zorlanıyor.Onun için bu görevlere bilgili  bu alanda donanımlı gençlerin gelmesi demokrasimiz ve Edirne için çok yararlı olur.

O görev kimsenin babasını mirası olarak görülmemeli.

------------------

MUHTARLARIN YERİ MUHTARLIK BİNASI OLMALI

Edirne belediyesi tarafından muhtarların rahat görev yapmaları için binalar yapıldı.Muhtarlar görevlerini orada yapmaları gerekiyor.Muhtarlıkta işi olan bir vatandaş bazı muhtarlarda olduğu gibi başka bir adrese,işyerine gitmek zorunda olmamalı.Muhtarlığı işyerinde yapanlara bu imkan verilmemeli.

Muhtarlıklara devletçe sadece muhtarlıklarda olması gereken evraklar ve bu alanda  görev yapanlar adres olarak muhtarlıkları biliyor.Bu görevin başka adreslerde yapılması  ne kadar doğru? Devletimiz muhtarlara  vazifelerine karşılık ücret veriyor.Onun için yerlerinde bulunmaları gerekir.İşyerlerinde muhtarlık olmamalı.

İşyerini ön plana alanlar muhtarlık için başvuru yapmamalı.Ayrıca belediye de muhtarlara destek sağlıyor.Muhtarlar bu imkanları başka yerlerde kullanmamalı.Yapılacak seçimde halkımızın muhtarlık hizmetini işyerinde yapanlarla muhtarlık binasında yapanlar arasında tercih yapmalı ve ona göre oyunu kullanmalı.

Halk, muhtarlıkta bir işi için kendi binası dışında muhtar aramak zorunda kalmamalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.