Kentimizin en önemli sorunlarının başında araçların  otopark sorunu geliyor. Araçların park edecek  yer bulamayan araç sahipleri  yol çevrelerini sokak aralarını  otopark olarak kullanıyor.

Bazıları ise otopark ücreti ödememek için aracını sokak aralarına park ediyor.Kentimizde .sokaklar adeta otopark alanına dönüştü.

Araç sahipleri buralarda araçlarının ne kadar güvende olacağını dikkate almıyor.

 Bazı kişilerin aracına zarar vermesi halinde şikayet edeceği bir yer yok.Araçların sokak aralarına park edilmesi ilimizin  acil olarak çözülmesi gereken  sorunu konumunda.

İlimizde dar olan sokaklara araçların park edilmesi sonucu ambulans ve itfaiyenin girişi zorlaşıyor.O anda ataç sahibine ulaşmak da zor olduğu için yangını söndürmek ,çevreye yayılmasın önlemek daha da güçleşiyor.Edirne’nin acil olarak düzenli  otopark alanlarına ihtiyacı var .

 Boş arsaların otopark olarak kullanılması  ile bu sorun çözümlenemez.

Turizm sezonunda ilimize gelen turistler araçlarına park yeri bulmada zorlanıyor.Otopark ücreti alınan yerlerde  araç sahiplerinden ne kadar ücret alındığı belli değil.Buralarda araç sahiplerinden fazla ücret alınmasının faturası ilimizin mahalli idaresine çıkarılıyor.

Yedi yol ağzında araçlara park yeri olarak ayrılan yerlerden turistlerin yararlanması yerine gün boyu  yerli araç sahiplerince otopark olarak kullanılıyor.Belediyece yapılacak kontrolde bu belirlenir.Turizm kenti olma yolunda olan kentimizin araç otopark sorunu acil olarak çözümlenmeli.

Otoparklarda ve yol kenarında araçların ücretli olarak park ettiği yerler yetkililerce sıkı kontrol edilmeli,Haksız kazanç sağlanmasına izin verilmemeli.Bazılarınca önemsiz gibi görülen ve bugüne kadar gerekli çözüm bulunulmayan bu sorun kentimiz turizmi için çok önemlidir.

  Gelen turistleri kentimizden sorunsuz ,mutlu olarak gönderemiyorsak şehrimizin turizmle gelişmesi hayal olur.Tuvalet sorunundan otopark sorununa ,bazı kişilerin turistlere farklı fiyat uygulamasına,turistlere karşı saygısız davranmalara çözüm bulmak zorundayız.Bu konuları denetleyecek  mahalli ,mülki yetkililer özellikle turistlerin yoğun olduğu bu aylarda denetimlerini daha da sıklaştırmalı.Bu hepimiz için de  önemli görev olmalı .

Yapılan  haksız uygulamaları yetkililere iletmek vatandaşlık görevimiz olmalı “bana ne” diyerek görmemezlikten gelmemeliyiz .Medeni ülkeler çağdaş ve demokrat olma yolunu böyle bulmuşlardır.

-----------------

FIKRA

TAŞLARI BAĞLAMIŞLAR

Nasrettin Hoca Ramazan ayında köylerden birine gidip imamlık yapmak istemiş.

Hava çok soğukmuş .Hoca soğuğa aldırmadan heybesini alıp yola düşmüş.

Bir süre sonra bir köye varmış.Köye yaklaştığında hocayı köpekler karşılamış,üzerine saldırmışlar.Hoca yerden taş alıp köpeklere atmak istemiş.Yol  buz tuttuğu için atacak taş bulamamış.Köpeklerin sesini duyan köylüler gelip hocayı köpeklerin saldırısından kurtarmışlar.

Hoca biraz soluklandıktan sonra:

Bu nasıl köy yahu demiş.Taşları bağlayıp köpekleri salıvermişler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.