Önceki gün Facebook sayfasını dolaşırken; Yunus Emre Karabulut tarafından yazılmış iki mısralık bir şiir dikkatimi çekti.

O mısralar şöyleydi:

EDİRNE EDİRNE EDİRNESPOR

ŞAMPİYONLUK SANA ÇOK YAKIŞIYOR.

Dizeleri okuyunca taa 1998 yılında yazdığım EDİRNESPOR MARŞI aklıma geldi. Çünkü bu mısralar söz ve müziğini yazdığım EDİRNESPOR MARŞININ ilk mısralarıydı.

O yıllarda Edirnespor’un yönetiminde bizim Melih Yurduseven de bulunmaktaydı. Bir sohbetimiz sırasında Melih Hoca; “Edirnespor için de bir marş” yazmamı önerdi.

Melih hocanın teklifi üzerine çalışmaya başladım. Güzel bir marş olmalıydı. Çünkü Edirnespor köklü geçmişiyle Edirne’mizin gerçekten yüz akı müesseselerinden birisiydi.

Yaklaşık 1 yıllık bir çalışmadan sonra, Edirnespor’a gerçekten yakışacak bir şiir ve sonrasında bir güzel beste ortaya çıktı.

Ancak marşı yazıp bestelemekle iş bitmiyordu. Bu işin müzisyenler tarafından çalınması ve sonrasında da stüdyo kayıtlarının yapılması gerekiyordu.

Çalgıcılar Kahvesinde sözümüzün geçtiği müzisyenleri toplayarak Karaağaç Ormanında günlerce süren provalar yaptık. Sonrasında da Edirne Televizyonu patronu, kulakları çınlasın İzzet Akkan televizyonun stüdyolarını bize açtı ve masrafsız bir şekilde marşın kaydını yaptık.

Marşın ses kaydını alarak Edirnespor kulübüne teslim ettim.

Ancak ondan sonrası gelmedi. Yani Edirnespor kulübünün yönetimi marşı sahiplenmedi. Oysa ben bu marşın notalarını alarak Edirne Belediyemizin bandosu ile de meşk etmiştim. Bandomuz bir iki maçta bu marşı çaldıysa da onunda arkası gelmedi.

Şimdilerde Edirnespor, bulunduğu kümede şampiyonluğa gidiyor. İnanıyorum ki bu marş hak ettiği şekilde çalınıp söylenirse; takım için mutlaka yüksek bir motivasyon sağlayacaktır.

Yazımızı bu marşın ilk bölümüyle bitirelim.

EDİRNESPOR MARŞI

EDİRNE EDİRNE EDİRNESPOR

ŞAMPİYONLUK SANA ÇOK YAKIŞIYOR

GÜZEL EDİRNE’MİN KULÜBÜSÜN SEN

SEVGİNİN SPORUN SEMBOLÜSÜN SEN

BEYAZ KIRMIZILI FORMALARINLA

GÖNLÜMÜZÜN AÇAN BİR GÜLÜSÜN SEN

Nakarat:

ÇOK YAŞA EDİRNESPOR

ÇOK YAŞA EDİRNESPOR

BİR İKİ ÜÇ HEY

BİR İKİ ÜÇ HEY

HAYDİ HAYDİ KIZANLAR ÜÇ BEŞ ATALIM

ŞAMPİYONLUK TADINI BİZ ÇIKARTALIM

BEYAZIT SANSI

1998-EDİRNE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.