Tarihi dokusu,doğal güzellikleri ve beşeri yapısı ile ülkemizde örnek gösterilen bir şehir olan Edirne, aynı zamanda bir asra yakın süre Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yaptı. Avrupa seferlerinde en önemli şehri oldu. İmparatorluk zamanında sayısız tarihi eserlerle donatıldı.

 Edirne’nin ekonomik alanda kalkınmasına, turizmde gelişmesine sadece mahalli yönetimlerin gücü yeterli olmuyor.

Bugüne kadar mahalli  yönetim ile  merkezi yönetim arasında gereken uyum sağlanamadığı için kentimiz hakkı olan birçok hizmetlerden mahrum kaldı. 

Yönetimlerin el ele vermesi ile kentimizin turizm alanında mesafe almasının en güzel örneğini asırlık geleneğimiz olan Kakava şenliklerinde gördük. Ülkemizin dört bir yanından ve Avrupa’dan on binlerce kişi bu tarihi geleneği görmek için kentimize akın etti Edirne hatırladığım kadarı ile böyle bir kalabalık görmedi.

Kentin turizm alanında gelişmesi  ilimiz yanında ülke ekonominse ve tanıtımına katkı sağlıyor.

Gelen konuklara biz gereken hizmeti,kolaylığı sağladığımızı söyleyemem.

Edirne’de trafiğin kilitlenmesi park alanlarının yetersizliği gelen turistler için işkence oldu.

Şehir dışında araçlarına park yeri aramak zorunda kaldılar.Bu sorun gittikçe daha büyük  sıkıntı yaratacak.Otopark sorununa acil çözüm bulunmalı.

İlimizde araç sayınsında artış halkın faydalanacağı otopark alanlarının yetersizliği, bazı kişilerin otopark alanlarını çıkar amaçlı kullanmalarına zemin hazırlıyor.

Bu başka illerden gelen vatandaşlar için Edirne imajının zedelenmesine neden oluyor.

Dikkate değer bir diğer konu, böyle gelen turistlerin yoğun olduğu zamanlarda bazı esnaflar gelenlere karşı farklı fiyat uyguluyor.

Özellikle yiyecek satılan yerlerde personelim giyimleri bir turizm kenti esnafına uygun olmayanlar var. Böyle önemli günlerde bu kentte huzur içinde yaşayan her vatandaşımız gelen misafirlere yardımcı olup kentimizin tanıtımına katkı yapmalı.Ne yazık ki bu anlayışı halkımız arasında yeterince sağlayamadık.

 Böyle günlerde denetimler artmalı.

Bu kentte yaşayıp bulunduğu şehri kötülemek, başka illerle mukayese etmek isteyenlere sormak gerek.Peki bu kenti sevmiyorsunuz o halde  burada yaşamaya neden karar verdiniz,burada mutsuz musunuz?

Özendiğiniz o yörelere neden gitmediniz.Deryada yaşayıp onun kıymetini bilmeyen balık  anlayışında olanlar başka il özlemleri yanında kendi yaşadığı ilin tanıtımına da katkı yapmalı.

O kentin tanıtımına zarar verecek girişimlerin önlenmesi ilgili kuruluşların yanında her vatandaşımız da görev almalı.Kentimizi eleştirenlere çanak tutulmamalı.

Festivalleri kentimizin tanıtımı için fırsata dönüştürmeliyiz.

Bazı  iller  bu tür etkinliklerde kentlerinin tanıtımı için seferber oluyor.Bizim ilimizde turizm ve kentimizin tanıtımı  sayısız  imkanlar var .Bunu kentimizin tanıtımında fırsata dönüştürmeliyiz.Bu arada  Edirne’nin tanıtımında yaralı olan festival sayılarını daha da artırmalıyız.Önümüzde Kırkpınar var.Ona da daha önceki yıllarda görülen eksikliklerden ders alarak kentimiz için fırsata dönüştürmeliyiz.Bunda mahalli yönetimler ve resmi kuruluşlarımıza meslek kuruluşlarımıza da görevler düşüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.