Halkımıza yakışır bir şekilde huzur ve mutluluk içinde bir  mahalli seçim dönemi geçirdik.Çok şükür seçim süresince  bölgemizde hiç bir adli vaka yaşanmadı.

Bu durum Edirne halkının demokrasiyi özümsediğini,barış ve dostluğu  her zaman ön planda tuttuğunun göstergesidir.

Kentimiz bu seçimde  bir ilki de yaşadı.Edirne merkezde ilk kez bir kadın belediye başkanımız oldu.

CHP ikinci  kadın belediye başkanı şansını partililerin gerekli,çalışmayı göstermemeleri nedeniyle CHP Uzunköprü’de  belediye başkanlığını kaybetti.

İlçede, belediye meclisi ve il genel meclisi sonuçlarına baktığımızda CHP’nin  daha çok  oy aldığını görüyoruz. Bu da gösteriyor ki  mecliste kazanılan başarı  başkanlık seçiminde gösterilememiş.

Bu durum parti yönetimlerince detaylı bir şekilde araştırılmalı.

---------------------

BİR BAŞARI DA KADIN MUHTARLARDA.

31 Martta yapılan mahalli seçimde il merkezimizde 7 kadın mahalle muhtarlığını kazandı.Başka illerde kadınların böyle bir başarısı olduğunu sanmıyorum.

Seçimde  görevde olan erkek muhtarlarla zor şartlarda mücadele eden, kadın olmalarına karşın mahallelerde ev ev dolaşarak  muhtar adaylığını açıklayan kadınlarımızın bu çabaları  demokrasimizin gelişmesi için  kadınların ne kadar önemli olduğunun göstergesidir .

Mahalli seçilmede halkın iradesinin sandığa yansımasında kadınlarımızın büyük katkısı oldu.

Kadınların genellikle erkeklerin görev aldığı muhtarlık görevinin sadece erkeklerin yapacağı bir görev olmadığını,bu görevde kadınların da başarılı oluğunu son seçimde  gösterdiler.

Edirne halkının  bu alanda öncülük etmesi  Edirne halkının  demokrasi  düzeyi, kadınların  bu alanda  başarı hanesine yazılmalı.

Bu durum son seçimin göstergeleri ağır aksak da olsa ülkemizde demokrasinin vazgeçilmez bir yönetim şekli olduğunun göstergesidir.

---------------

FIKRA

SAHTE BİR GİZLİ AJAN

Soğuk savaşın en gergin yıllarıdır.

Bir gün Amerikalılar Rusların yeni bir silahı Sibirya’da test ettiklerini haber alır.

CIA  derhal en iyi ajanını sıkı bir eğitime tabi tutar.Ajan kısa zamanda Rus gibi yiyip içmeyi,giyinmeyi, gerçek bir Rus gibi davranmayı öğrenir.

Rusçası da mükemmeldir.Derhal görevine başlar.

Sibirya’ya giderek bir köye yerleşir,bir düğüne katılır.Fark edilmediğini düşünerek kendi kendine mutlu olurken ihtiyar bir adam yanına yaklaşır: “Yoldaş sen iyisin hoşsun ama Amerikalısın yavu. ” Der

Gizili ajan şaşırır fakat bozuntuya vermek istemez.

“saçmalama yoldaş ne diyorsun sen?

Ben katıksız bir Rus’um Bu durum Rusçamdan belli değil mi.?

Yaşlı adam şaşkın bir şekilde ajana bakarak:

“Ben cahilim,fazla gezmişliğim de yok ama bugüne kadar  buralarda zenci bir Rus görmedim.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.