Mahalli seçimlerin yapılmasına şunun şurasında yarım ay kaldı.

Belediye başkan adayları bu süre zarfında tüm kozlarını ortaya koyarak seçimde  başarı yollarını arayacak.

Bunun için  adaylar ilk  etapta  çarşı pazarları,kahveleri ziyaret ederek  göreve geldiklerinde yapacakları hizmetleri anlatıyorlar.

Bu ziyaretleri sırasında Edirne halkı adaylara her zaman dostça davranıyor, Kentimizde çözümlenmesini istediği  konularda fikirlerini alıyor.

Edirne’nin medeni görüntüsü çağdaşlığı siyasilerin  bu çalışmalarında da  belli oluyor.

Adayları huzursuz edebilecek, kıracak  rencide edebilecek  yaklaşımlar olmuyor.Halk adayların konuşmalarını sessizce dinleyip kendilerine başarılar diliyor.

-----------

İKİ KADIN LİDER BAŞKANLIKTA YARIŞIYOR

Edirne’de tüm partilerin belediye başkan adayları olsa da,   bu seçimi kazanma şansı olan iki kadın aday var.

AK Parti adayı Belgin İba ile CHP  adayı Av.  Filiz Gencan Akın, kamuoyu yoklamaları dikkate alındığında kazanmaya yakın adaylar. Diğer adayların seçilme şansları çok az. İYİ Parti’den belediye başkan adayı eski CHP Belediye Başkanı   Hamdi Sedefçi’nin  ADAM tanımı ile aday olmasının bu seçimde yeterli desteği görmesi çok zor.

Bu seçim iktidar partisi adayı Belgin İba ile Ana Muhalefet adayı Av. Filiz Gencak Akın arasında geçmesi bekleniyor.  İki kadın adayın bu yarışta ön saflarda olması Edirne  ve demokrasimiz açısından da olumlu bir  gösterge.  Ülkemizde seçimi kazanma şansı bulunan  iki kadının yarıştığı başka bir  il  bulunmuyor. Bu dahi Edirne’nin  demokrasideki aşamasını gösteriyor.

Her ne kadar diğer partiler aday çıkarmış olsa da oyların büyük oranda  iki partide odaklanması bekleniyor.

Seçime iddialı hazırlanan Sedefçi’nin bu son sınavında da istediği sonucu alması imkansız.

Eski partili arkadaşları, uzun süre partilerinde belediye başkanlığı yaparak daha sonra  başka partilere geçip  bir anlamda eski partisine karşı aday olan Hamdi Sedefçi’nin  bu tavrını esefle karşıladıklarını , bunun eski başkanlarına yakıştıramadıklarını söylüyor.

Hafta sonunda Edirne’de yapılan CHP mitinginde konuşan Genel Başkan Özgür Özer de bu konuya değinerek üzüntüsünü  ifade etti. CHP’liler  Sedefçi’nin aday olması sonucu CHP’nin belediye başkanlığını  kaybetmesinin faturasının eski başkanlarına çıkacağını bunun vebalinin de ağır olacağı görüşünde.

31 Mart akşam sandıklardan ne sonuçlar çıkacak göreceğiz.Çıkan sonuçlar bazı siyasilerin son ümitlerine de söndürebilir.

------------------

KISSADAN HİSSE

UÇSA DA YÜRÜSE DE KEÇİ

Biri inatçı mı inatçı,kendi söylediğinden başka doğru kabul etmeyen avcı ile arkadaşı ava çıkmışlar.

Bir süre sonra dağın eteğinde bir karaltı görürler.  Avcının biri bu karaltının  kartal alabileceğini  söyler. İnatçı olan arkadaşı ise bunun kaçi olduğunu savunur.Keçi mi? Kartal mı? Tartışmasının ardından silahlarını ateşlemeye karar verirler.

  Silah sesini duyan  kartal  havalanır. Avcı, inatçı arkadaşına ”bak gördün mü benim söylediğim doğru çıktı,gördüğümüz kartalmış” der . Kendi söylediğinde ısrar eden arkadaşı” Vallahi benim için uçsa da  keçi,yürüse de keçi ”diye inadını sürdürür.     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.