Edirne Belediyesi tarafından şehir merkezi yolların çevresine dikile aydınlatma direkleri gerçekten kentimize yakışacak güzellikte  Üzerinde Edirne Belediyesi  yazısı ve Atatürk’ün resmi olan   bu aydınlatma direkleri kentimize ayrı bir güzellik getirdi .Yapanı kutlamak gerekir.Bu güzelliklerin yanında TREDAŞ’ın yol çevresindeki paslı demirden elektrik direkleri kentimizin güzelliklerini engelliyor.Kuş uçmaz kervan geçmez yerlere beton elektrik direği diken, halkı katkıları ile varlığını sürdüren kuruluş kentimize bu hizmeti layık görmüyor. Sokak kenarlarındaki paslı elektrik direklerini ve çevresinde salkım saçak bağlantı tellerini gördükçe  bir Edirneli olarak utanç duyuyorum.

Elektrik abonelerinin borçları geciktiğinde o an elektriklerini kesen,tahsilatının en yüksek düzeyde olduğu bir ilde neden elektrik direklerini daha modern hale getirme gereği duymuyor.? Elektrik hatlarını yer altına alınması bir yana bu çirkin direkleri kaldırması gerekmez mi?

-------------

ORGANİK ÜRÜN DİYE HALK KANDIRILMASIN

Malını rahat pazarlamak isteyen üreticilerin bazıları halka güven vermek için sattığı ürünün organik olduğunu söylüyor.

Bu aslı araştırıldığında çok doğru olmadığı görülür.  Bir ürünün organik olması için sadece suni gübre atılmaması  ve ilaç kullanılmaması yeterli olmuyor.

O ürünlerin organik olmayan ürünlerden belli uzaklıkta olması gerekiyor.

Bu olmadığı zaman o ürünün organik olduğu söylenemez.

Kolay satış yöntemi olduğu için bakıyoruz özellikle üretici pazarında satılan ürünlerin tamamı organik ürün olarak pazarlanıyor.Kapalı alanda  suni yemle beslenen tavuğun yumurtası nasıl organik olur.

Bu ve buna benzer suni yöntemlerle yetişen ürünlerin pazarlarda organik diye yutturulmasının önüne geçilmeli.

Her önüne gelen organik ürün satıyorum diye halkı aldatmamalı.

--------------------

UMUDUMUZ, LOTO,TOTO VE KAZI KAZAN

Son aylarda kazı kazanın yeni tipine halk büyük ilgi gösteriyor.Fiyatının artmasına karşın ”belki bana da çıkar” beklentisi ile bu işi yapan bayilerin önünde aldıkları kartları para  çıkacak diye heyecanla kartları kazıyan insanlarımızı görürsünüz.

Az bir para çıksa da  belki daha çok çıkar beklentisi ,ile yeniden kart alan şans meraklıları böylece bu işten en karlı çıkanın bu  işi yapan firma olduğunun farkına varmıyor.Belki biraz para kazanırım diye başka ihtiyaçları işin kullanacağı parasını böyle şans uğruna heba ediyor.

-----------------

HANİ BU TÜR OYUNLAR HARAMDI

Loto,toto at yarışı,milli piyango gibi şans oyunlarının yasaklanması gerektiği görüşünde olanlar bugün bakıyoruz bu tür oyunlar için geniş imkanlar yaratıyor.

At yarışlarında koşu atları geceleri dahi koşturuluyor.Şans oyunlarının olmadığı gün yok. Her gün bu türde oyunları oynamak mümkün.

Bu uğurda en zorunlu ihtiyaçlarında harcayacağı parayı şans oyunlarına yatıranlar var.

Böyle, geleceğini bir anlamda şansta arayan insanların artması iyiye alamet değil.

Bu tür şans otunu düzenleyen kuruluşlar  kazançlarının çok azını  bu oyunu oynayanlara veriyor.

Lotolara bakalım çıkması milyonda bir olan tüm sayıları bilene büyük miktarda para ayırıyor

Onun altında olanlara  ise çekirdek parası.

Tıpkı Milli Piyangoda izlenen yöntem burada da var.Belki büyük parayı kazanırım, milyoner olurum  umuduyla insanlarımız paralarını harcıyor.Belki çıkar umudu halkımızın vazgeçilmez tutkusu haline dönüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.