Mimar Sinan’ın şaheseri Selimiye  Camii minarelerinin restorasyonu ve çevresinin park haline dönüşmesi ile  bu tarihi doku çevresi  turistlerin ilgi alanı oldu.Bakıyoruz Edirne’yi ziyaret edenler Mimar Sinan heykeli önünde Selimiye görüntüsü ile resim çektirmeyi gelenek haline getirdi.

Bu güzelliklerin yanına bir de yine tarihi bir yapı olan Paris Belediye Binasından etkilenerek yaptırılan Belediye binamızın da  bu turistlik güzellikler arasında yer alması, turist akınının artmasına neden olacak.

Tüm hatları ile tarih kokan ,içinde Atatürk’ün Edirne’ye gelişinde kaldığı odası bulunan   belediye binasının müze haline dönüşmesi isabetli karar olur. Edirne belediyesini Kültür merkezinde geniş mekanı var .Belediye Başkanı gibi diğer birimlerin de oraya taşınması,böylece  tarihi belediye binasının müze haline dönüşmesi Selimiye çevresinde  turistlerin ilgi alanının çoğalmasına neden olacaktır.Müzenin kentimizi tanıtıcı eserlerle donatılması  bu çevrede müzelerin olmasıyla kentimiz tam bir turizm merkezi haline dönüşebilir.

Edirne’nin kalkınmasının turizme dayalı olacağı dikkate alındığında  buna katkı  için Belediye binamızın müze haline gelmesi  çok yararlı olacaktır.Bu konuda vatandaşlarımızdan da  büyük destek var.

------------

TURİSTLERE İMKANLAR SAĞLAMALIYIZ

Kentimizde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek için onlarla ilgili imkanları da yaratmalıyız.Örneğin alışveriş yaptıkları yerlerdeki satış yerleri hijyenik olmalı,fiyat etiketleri bulunmalı .Günün her saatinde turistlerin geleceği dikkate aşınarak tuvaletlerin  geceleri de açık kalması sağlanmalı,buraları temiz ve turistlerin alışkanlıkları gözetilerek faaliyet göstermeli.Yaşlı insanların  kullanması için oturaklı tuvaletlerin sayısı artırılmalı.Selimiye çevresindeki araçların park yerlerinde yerli araçların gün boyu park etmesi yerine buralardan  turistlerin yararlanması sağlanmalı.Buralarda yerli araçların uzun süre  park etmesini önlemek için gerekirse ücret uygulanmalı.Selimiye yanındaki park alanının korunması hepimizin görevi,buradaki güzelliklere zarar verilmesine izin verilmemeli.Bu kentte yaşayan herkes kentimizin güzelliği ve turizmde gelişmesi için  fahri turizm elçisi gibi görev üstlenmeli.Bunu sağladığımız zaman kentimiz kısa zamanda ülkemizin en önemli turizm merkezi olacaktır.

-------------

BIRAKIN RIZKINI ALSIN

Neyzen Tevfik bir grup dostu ile beraber Çamlıca’dan Kadıköy’e  geliyordu.

Yolda bir atmacanın serçeyi kovaladığını görenler hemen serçenin yardımına koşmaya  kalktılar.

Ancak ,Neyzen kaşlarını çatarak müdahale etti:

-“ Bu zavallı atmaca rızkını arıyor.Siz dün akşam kuzu eti,balık ve bıldırcın eti yemediniz mi.? Neden o zaman merhamet damarınız kabarmadı şimdi  rızkının peşinde koşan atmacaya düşman kesildiniz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.